EUROVISION 2025 – Η Κύπρος δεν πέρασε στο τελικό: Ένα «Shh» που ακούστηκε δυνατά…αλλά δεν τα κατάφερε- Ποιες χώρες προκρίθηκαν (Bίντεο)

Η αυλαία του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2025 άνοιξε απόψε στη Βασιλεία της Ελβετίας, με 16 χώρες να διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ανάμεσά τους και η Κύπρος, που με τον Theo Evan και το τραγούδι «Shh» κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις – χωρίς ωστόσο να περάσει σε μια βραδιά όπου αρκετά από τα υπόλοιπα τραγούδια δεν φάνηκε να συγκινούν ιδιαίτερα το κοινό και τους φαν του διαγωνισμού.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό από φαβορί όπως η Σουηδία, η Ουκρανία και η Ολλανδία, το κυπριακό τραγούδι καθήλωσε το κοινό με τη σκηνική του τόλμη και τον καλλιτεχνικό του συμβολισμό. Ο Theo Evan αιωρήθηκε κυριολεκτικά στον αέρα, σε μια ατμοσφαιρική σκηνική εγκατάσταση εμπνευσμένη από το σχέδιο του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου». Με σιδερένιες σκαλωσιές, στοχευμένους φωτισμούς που ενίσχυσαν την αίσθηση αιώρησης και μια επιβλητική σκηνική παρουσία, η Κύπρος δήλωσε δυναμικά την παρουσία της και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για τον τελικό.

Παρότι το τραγούδι «Shh» κινείται σε πιο μινιμαλιστικές μουσικές γραμμές, ο Theo Evan κατέκτησε τη σκηνή με την ερμηνεία του και απέσπασε θετικά σχόλια τόσο από τον Τύπο όσο και από τους Eurofans, οι οποίοι το χαρακτήρισαν «μία από τις πιο ολοκληρωμένες παρουσίες της βραδιάς». Αντίθετα, δεν τα κατάφερε να περάσει στον Α’ Ημιτελικό αφήνοντας το κοινό μάλλον απογοητευμένο.

Παρά τα μεγάλα ονόματα και τις υψηλές προσδοκίες, αρκετά τραγούδια χαρακτηρίστηκαν από το κοινό ως «επιτηδευμένα», «παλιομοδίτικα» ή απλώς αδιάφορα. Η έντονη σκηνική υπερβολή δεν συνοδεύτηκε, σε πολλές περιπτώσεις, από ανάλογη μουσική ποιότητα, οδηγώντας σε απογοητευτικές αντιδράσεις στα social media και στις live fan reactions.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα προβληθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στις 22:00, ενώ ο μεγάλος τελικός θα μεταδοθεί το Σάββατο 17 Μαΐου 2025, επίσης στις 22:00. Η Μελίνα Καραγεωργίου και ο Αλέξανδρος Ταραμουντάς θα αναλάβουν τον σχολιασμό και των δύο βραδιών, μεταφέροντας στο κυπριακό κοινό το κλίμα και τις εξελίξεις από τη σκηνή της Βασιλείας με ζωντάνια και χιούμορ.

Οι χώρες που πέρασαν

Ισλανδία

Νορβηγία

Αλβανία

Σουηδία

Πολωνία

Ολλανδία

Νορβηγία

Σαν Μαρίνο

Εσθονία

Πορτογαλία

Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

Keep Growing Johnnie Walker Black Label & Diageo στηρίζουν την αναδάσωση των πυρόπληκτων περιοχών της Λόφου

3000 δέντρα φυτεύτηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CSR “Keep...

CITY OF DREAMS MEDITERRANEAN: Το Wet Glam επιστρέφει με τον Timmy Trumpet να ανοίγει την αυλαία

Τα πιο καυτά pool parties του νησιού κάνουν πρεμιέρα...

«ΑΠΟΨΕ ΧΩΡΙΖΩ;»: Κυπριακή κωμωδία στη Λεμεσό με απρόβλεπτες ερωτικές ανατροπές

Μια σύγχρονη κυπριακή κωμωδία που παίζει με τις σχέσεις,...

Topics

Keep Growing Johnnie Walker Black Label & Diageo στηρίζουν την αναδάσωση των πυρόπληκτων περιοχών της Λόφου

3000 δέντρα φυτεύτηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CSR “Keep...

CITY OF DREAMS MEDITERRANEAN: Το Wet Glam επιστρέφει με τον Timmy Trumpet να ανοίγει την αυλαία

Τα πιο καυτά pool parties του νησιού κάνουν πρεμιέρα...

«ΑΠΟΨΕ ΧΩΡΙΖΩ;»: Κυπριακή κωμωδία στη Λεμεσό με απρόβλεπτες ερωτικές ανατροπές

Μια σύγχρονη κυπριακή κωμωδία που παίζει με τις σχέσεις,...

ΚΥΠΡΟΣ: Συμμετοχή στον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας Tai Chi & Qigong

Με Ειδική Συνεδρία από την Αναγνωρισμένη Καθηγήτρια T’ai Chi...

Related Articles

Popular Categories