EΛΕΝΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ: H πρώτη ανάρτησή μετά την καταγγελία για βιασμό και σωματική βλάβη από τον Αλέξη Γεωργούλη-«Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα…»

Μετά από τρία χρόνια σιωπής η Ελένη Χρονοπούλου προχώρησε στην πρώτη της ανάρτηση μετά την δημοσιοποίηση του ονόματός της

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης. Τα τρία αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση. Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.»

Hot this week

ALPHA: Ένα παιδικό χαμόγελο που έσβησε πρόωρα και ο ανείπωτος πόνος των γονιών του

Με πόνο και βαθιά συγκίνηση η οικογένεια του μικρού...

ΣΦΟΔΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ: «Έμφραγμα» στη Λεωφόρο Στροβόλου – Αγανακτισμένοι οι οδηγοί, επιστολές σε Τροχαία και Δήμο

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και τα παράπονα πολιτών για...

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Αναποδογυρίστηκε σκυβαλοφόρο – Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, 22...

ΚΑΙΡΟΣ: 33άρια σήμερα και μετά βροχές – Πώς αλλάζει το σκηνικό

Με καλό καιρό ξεκινά η σημερινή ημέρα, ωστόσο το...

ΤΡΑΜΠ: Έκοψε κορδέλα, μίλησε, αλλά… δεν τον άκουσε κανείς – Το απίστευτο σκηνικό στον Λευκό Οίκο-(Βίντεο)

Έκοψε την κορδέλα, στάθηκε μπροστά στις κάμερες και άρχισε...

Topics

ALPHA: Ένα παιδικό χαμόγελο που έσβησε πρόωρα και ο ανείπωτος πόνος των γονιών του

Με πόνο και βαθιά συγκίνηση η οικογένεια του μικρού...

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Αναποδογυρίστηκε σκυβαλοφόρο – Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, 22...

ΚΑΙΡΟΣ: 33άρια σήμερα και μετά βροχές – Πώς αλλάζει το σκηνικό

Με καλό καιρό ξεκινά η σημερινή ημέρα, ωστόσο το...

ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: Πάνω από 205.400 εθελοντές στο Αρχείο Καραϊσκάκειου

Με περισσότερους από 205.400 εθελοντές δότες στο Αρχείο Εθελοντών...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στοχευμένοι ψεκασμοί και έλεγχοι για τα κουνούπια – Πού θα επιχειρήσει drone

Σε εντατικούς ψεκασμούς και ελέγχους για την αντιμετώπιση των...

Related Articles

Popular Categories