EΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ: Πράξη ακραίου κακού η δολοφονία της 12χρονης στο Παρίσι

Η Γαλλία πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στους γονείς της 12χρονης που βρέθηκε νεκρή την περασμένη εβδομάδα, μέσα σε μια βαλίτσα, έξω από το σπίτι της οικογένειάς της στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία της «πράξη ακραίου κακού».

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση που έκανε ο Μακρόν για τον θάνατο της μικρής Λόλας, με τους γονείς της οποίας συναντήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

«Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ακραίο κακό, συνειδητοποιούμε ότι αυτό είναι δυνατό στην κοινωνία μας», είπε στους δημοσιογράφους, μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. «Πάνω απ’ όλα, σκέφτομαι τους γονείς της Λόλας, τον αδελφό της και τον ετεροθαλή αδελφό της, την οδύνη αυτής της οικογένειας που είναι απίστευτα αξιοπρεπής και ενωμένη αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται πρώτα και κύρια είναι ο σεβασμός και η στοργή του έθνους», πρόσθεσε.

Η δολοφονία της Λόλας έχει καταστεί πηγή πολιτικών εντάσεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενα το προφίλ της δράστιδας, που ήταν παράτυπη μετανάστρια, ζητούν σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική. Η γυναίκα αυτή, μια 24χρονη με καταγωγή από την Αλγερία, συνελήφθη την Δευτέρα και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, βιασμό και βασανιστήρια.

Σήμερα το απόγευμα έγινε μια εκδήλωση στη μνήμη του κοριτσιού στο Φουκερέιγ της βόρειας Γαλλίας, απ’ όπου κατάγονται οι γονείς του παιδιού. Στο κοινοτικό κέντρο πολλοί άνθρωποι, συχνά με δάκρυα στα μάτια, άφηναν λουλούδια και κάρτες και υπέγραφαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων, μπροστά σε ένα μεγάλο πορτρέτο της Λόλας.

«Είναι φρικτό. Έχω σοκαριστεί, όπως και οι περισσότεροι εδώ. Προσεύχομαι να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πραγματικά, πρέπει να κάνουμε κάτι. Πώς μπόρεσε μια γυναίκα να το κάνει αυτό;» διερωτήθηκε η Καρολίν Λεσέν, που πήγε στο Φουκερέιγ από το γειτονικό Καμπρέ για να τιμήσει τη μνήμη του παιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hot this week

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: Η Κύπρος ανεβαίνει στη σκηνή της Αθήνας με τρεις ξεχωριστές παραστάσεις

Τρεις κυπριακές θεατρικές παραγωγές που ξεχώρισαν κατά τη θεατρική...

ΥΠΑΝ: Στο Προεδρικό οι εργαζόμενοι – «Δεν πάει άλλο» με την καθυστέρηση της νομοθεσίας

Σε κινητοποίηση κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα Υποστηρικτικά Προγράμματα του...

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ: 24 περιστατικά και 14 συλλήψεις σε μόλις έξι μήνες

Αυξημένες σε σχέση με το 2025 είναι οι επιθέσεις...

Topics

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: Η Κύπρος ανεβαίνει στη σκηνή της Αθήνας με τρεις ξεχωριστές παραστάσεις

Τρεις κυπριακές θεατρικές παραγωγές που ξεχώρισαν κατά τη θεατρική...

ΥΠΑΝ: Στο Προεδρικό οι εργαζόμενοι – «Δεν πάει άλλο» με την καθυστέρηση της νομοθεσίας

Σε κινητοποίηση κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα Υποστηρικτικά Προγράμματα του...

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ: «Γιατί μία εβδομάδα μετά;» – Αλλάζει η ημερομηνία από του χρόνου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις γονέων μαθητών της Δημοτικής Εκπαίδευσης...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Επίθεση με ρόπαλα μετά από εκδήλωση σε αθλητικό σωματείο – Τρεις τραυματίες

Υπόθεση επίθεσης, τραυματισμού και κατοχής επιθετικών οργάνων διερευνά η...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνο σκηνικό στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας–Λεμεσού – Κομμάτια ελαστικού στη μέση του δρόμου-(Βίντεο)

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό καταγράφηκε σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας–Λεμεσού,...

Related Articles

Popular Categories