COVID-19: TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Έξω στην φύση θα συνεχίσουμε να αθλούμαστε, όπως και τον Μάρτιο σε πάρκα και σε υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση. Με τα νέα μέτρα κλείνουν ή θα συνεχίσουν να είναι κλειστοί οι χώροι άθλησης.

Η φυσική άσκηση/προπόνηση επιτρέπεται μόνο σε δημόσιους υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση στη βάση του διατάγματος. Συγκεκριμένα σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες και νοουμένου ότι οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο (2) άτομα και η φυσική άσκηση/προπόνηση γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) ώρες.

Τα κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά για σκοπούς φυσικής άθλησης. Οι μοναδικές περιπτώσεις που επιτρέπεται η χρήση κολυμβητηρίων είναι για θεραπευτικούς σκοπούς στην παρουσία επαγγελματία υγείας (π.χ. φυσιοθεραπευτής) για εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Παράλληλα, επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας, χωρίς την παρουσία θεατών. Νοείται ότι η χρήση αποδυτηρίων επιτρέπεται μόνο κατά τη μέρα του αγώνα.  Η διεξαγωγή όλων των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες ατόμων κάτω των 18 ετών, αναστέλλεται.

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πέραν των εγκαταστάσεων προπόνησης των ομάδων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας και των Εθνικών Ομάδων, καθώς και οι σχολές χορού και άλλες συναφείς σχολές, παραμένουν κλειστές. Νοείται ότι επιτρέπονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Κατηγορίας μόνο για σκοπούς προπονήσεων. 

Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων, πέραν από τις ομάδες που αναφέρονται πιο πάνω, όπως σκοπευτήρια, γήπεδα τένις, καλαθόσφαιρας, γκολφ, καράτε, κοκ, σχολών χορού, και άλλων συναφών σχολών.

 Οι προπονήσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις εξαιρουμένων των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας και των Εθνικών Ομάδων, επιτρέπονται μόνο για τις ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Νοείται ότι η χρήση αποδυτηρίων απαγορεύεται.

Επιτρέπεται η προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις με μέγιστο αριθμό προσώπων τα πέντε (5) άτομα, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή. Νοείται ότι επιτρέπεται η προπόνηση σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών/αθλητριών υψηλής επίδοσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ή που διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων/γυμναστηρίων και οποιωνδήποτε κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών, νοουμένου ότι οι μετέχοντες στην προπόνηση δεν θα υπερβαίνουν τα πέντε (5) άτομα, περιλαμβανομένου και του προπονητή/γυμναστή.

Hot this week

ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Καταγγελία για πλαστές ιατρικές εκθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για εργασία στην ΑΤΗΚ

Σοβαρή καταγγελία για κυκλοφορία και χρήση πλαστών ιατρικών εκθέσεων,...

Η LIDL ΚΥΠΡΟΥ θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»

Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα,...

Η ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ της COSMOS Insurance αναδεικνύει ό,τι πραγματικά χρειάζεται ασφάλεια

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της COSMOS Insurance έρχεται να...

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ «ΘΡΙΑΜΒΟΣ»: Νέο Pasta On the Go — Πάντα έτοιμο, όπως κι εσύ

Η Μακαρονοποιία Θρίαμβος παρουσιάζει το νέο Pasta On The...

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ: Σχεδόν το 30% των τροχαίων καταγγελιών σε μία νύχτα αφορούσε υπερβολική ταχύτητα

Σε εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου...

Topics

Η LIDL ΚΥΠΡΟΥ θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»

Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα,...

Η ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ της COSMOS Insurance αναδεικνύει ό,τι πραγματικά χρειάζεται ασφάλεια

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της COSMOS Insurance έρχεται να...

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ «ΘΡΙΑΜΒΟΣ»: Νέο Pasta On the Go — Πάντα έτοιμο, όπως κι εσύ

Η Μακαρονοποιία Θρίαμβος παρουσιάζει το νέο Pasta On The...

WEEKENDS στην πρωτεύουσα με 20% έκπτωση στο Hilton Nicosia

Με μία μοναδική προσφορά το Hilton Nicosia κάνει τα...

Related Articles

Popular Categories