COVID-19: TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Έξω στην φύση θα συνεχίσουμε να αθλούμαστε, όπως και τον Μάρτιο σε πάρκα και σε υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση. Με τα νέα μέτρα κλείνουν ή θα συνεχίσουν να είναι κλειστοί οι χώροι άθλησης.

Η φυσική άσκηση/προπόνηση επιτρέπεται μόνο σε δημόσιους υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση στη βάση του διατάγματος. Συγκεκριμένα σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες και νοουμένου ότι οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο (2) άτομα και η φυσική άσκηση/προπόνηση γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) ώρες.

Τα κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά για σκοπούς φυσικής άθλησης. Οι μοναδικές περιπτώσεις που επιτρέπεται η χρήση κολυμβητηρίων είναι για θεραπευτικούς σκοπούς στην παρουσία επαγγελματία υγείας (π.χ. φυσιοθεραπευτής) για εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Παράλληλα, επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας, χωρίς την παρουσία θεατών. Νοείται ότι η χρήση αποδυτηρίων επιτρέπεται μόνο κατά τη μέρα του αγώνα.  Η διεξαγωγή όλων των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες ατόμων κάτω των 18 ετών, αναστέλλεται.

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πέραν των εγκαταστάσεων προπόνησης των ομάδων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας και των Εθνικών Ομάδων, καθώς και οι σχολές χορού και άλλες συναφείς σχολές, παραμένουν κλειστές. Νοείται ότι επιτρέπονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Κατηγορίας μόνο για σκοπούς προπονήσεων. 

Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων, πέραν από τις ομάδες που αναφέρονται πιο πάνω, όπως σκοπευτήρια, γήπεδα τένις, καλαθόσφαιρας, γκολφ, καράτε, κοκ, σχολών χορού, και άλλων συναφών σχολών.

 Οι προπονήσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις εξαιρουμένων των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας και των Εθνικών Ομάδων, επιτρέπονται μόνο για τις ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Νοείται ότι η χρήση αποδυτηρίων απαγορεύεται.

Επιτρέπεται η προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις με μέγιστο αριθμό προσώπων τα πέντε (5) άτομα, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή. Νοείται ότι επιτρέπεται η προπόνηση σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών/αθλητριών υψηλής επίδοσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ή που διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων/γυμναστηρίων και οποιωνδήποτε κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών, νοουμένου ότι οι μετέχοντες στην προπόνηση δεν θα υπερβαίνουν τα πέντε (5) άτομα, περιλαμβανομένου και του προπονητή/γυμναστή.

Hot this week

ΤΡΟΟΔΟΣ: Φοιτητές του Δασικού Κολεγίου πρόλαβαν τα χειρότερα σε πυρκαγιά κοντά στον Πρόδρομο

Άμεση ήταν η κινητοποίηση φοιτητών του Δασικού Κολεγίου Κύπρου...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ανέσυραν μαχαίρι για να τον ληστέψουν – Χειροπέδες σε 32χρονο για την αιματηρή επίθεση

Στη σύλληψη 32χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Παρουσιάστηκε οικειοθελώς ο 28χρονος που αναζητείτο για υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις

Οικειοθελώς σε Αστυνομικό Σταθμό στην επαρχία Λεμεσού παρουσιάστηκε o...

Topics

ΤΡΟΟΔΟΣ: Φοιτητές του Δασικού Κολεγίου πρόλαβαν τα χειρότερα σε πυρκαγιά κοντά στον Πρόδρομο

Άμεση ήταν η κινητοποίηση φοιτητών του Δασικού Κολεγίου Κύπρου...

ΚΑΙΡΟΣ: Δεν αποφάσισε ακόμα τι θέλει να είναι… Καλοκαίρι ή Φθινόπωρο

Η εβδομάδα που έρχεται θα έχει αρκετές εναλλαγές, με...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πότε ανοίγει και τι αλλάζει στις τιμές

Μύρισε καλοκαίρι στη Λευκωσία και το Δημοτικό Κολυμβητήριο ανοίγει...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες καταζητούμενων για τα επεισόδια στο ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ futsal

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία Κύπρου φωτογραφίες προσώπων που...

Related Articles

Popular Categories