COVID-19: TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Έξω στην φύση θα συνεχίσουμε να αθλούμαστε, όπως και τον Μάρτιο σε πάρκα και σε υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση. Με τα νέα μέτρα κλείνουν ή θα συνεχίσουν να είναι κλειστοί οι χώροι άθλησης.

Η φυσική άσκηση/προπόνηση επιτρέπεται μόνο σε δημόσιους υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση στη βάση του διατάγματος. Συγκεκριμένα σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες και νοουμένου ότι οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο (2) άτομα και η φυσική άσκηση/προπόνηση γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) ώρες.

Τα κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά για σκοπούς φυσικής άθλησης. Οι μοναδικές περιπτώσεις που επιτρέπεται η χρήση κολυμβητηρίων είναι για θεραπευτικούς σκοπούς στην παρουσία επαγγελματία υγείας (π.χ. φυσιοθεραπευτής) για εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Παράλληλα, επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας, χωρίς την παρουσία θεατών. Νοείται ότι η χρήση αποδυτηρίων επιτρέπεται μόνο κατά τη μέρα του αγώνα.  Η διεξαγωγή όλων των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες ατόμων κάτω των 18 ετών, αναστέλλεται.

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πέραν των εγκαταστάσεων προπόνησης των ομάδων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας και των Εθνικών Ομάδων, καθώς και οι σχολές χορού και άλλες συναφείς σχολές, παραμένουν κλειστές. Νοείται ότι επιτρέπονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Κατηγορίας μόνο για σκοπούς προπονήσεων. 

Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων, πέραν από τις ομάδες που αναφέρονται πιο πάνω, όπως σκοπευτήρια, γήπεδα τένις, καλαθόσφαιρας, γκολφ, καράτε, κοκ, σχολών χορού, και άλλων συναφών σχολών.

 Οι προπονήσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις εξαιρουμένων των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας και των Εθνικών Ομάδων, επιτρέπονται μόνο για τις ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Νοείται ότι η χρήση αποδυτηρίων απαγορεύεται.

Επιτρέπεται η προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις με μέγιστο αριθμό προσώπων τα πέντε (5) άτομα, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή. Νοείται ότι επιτρέπεται η προπόνηση σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών/αθλητριών υψηλής επίδοσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ή που διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων/γυμναστηρίων και οποιωνδήποτε κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών, νοουμένου ότι οι μετέχοντες στην προπόνηση δεν θα υπερβαίνουν τα πέντε (5) άτομα, περιλαμβανομένου και του προπονητή/γυμναστή.

Hot this week

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Συγκίνηση στο τελευταίο δελτίο ειδήσεων – «Ήμουν 26 και έγινα 46 χρονών»-(Βίντεο)

Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό και τον...

ΣΟΦΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Από μια ιδέα καθημερινής οργάνωσης στη δημιουργία σύγχρονων ημερολογίων

Η Σοφία Ευθυμίου, μια νεαρή σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας,...

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Η συγκινητική επιστροφή στο γήπεδο δίπλα στην Ομόνοια -(Φώτο)

Στο γήπεδο, εκεί που για εκείνον δεν είναι απλώς...

ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ: Ρεύμα υπάρχει, χώρος στο δίκτυο όχι – Τι απαντά ο αρμόδιος φορέας

Σαφείς διευκρινίσεις για το ζήτημα των αποκοπών σε φωτοβολταϊκά...

Topics

ΣΟΦΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Από μια ιδέα καθημερινής οργάνωσης στη δημιουργία σύγχρονων ημερολογίων

Η Σοφία Ευθυμίου, μια νεαρή σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας,...

ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ: Ρεύμα υπάρχει, χώρος στο δίκτυο όχι – Τι απαντά ο αρμόδιος φορέας

Σαφείς διευκρινίσεις για το ζήτημα των αποκοπών σε φωτοβολταϊκά...

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Για υπόθεση κάνναβης στη Λευκωσία – Εντοπίστηκε δεύτερο δέμα με σχεδόν 4,5 κιλά ναρκωτικών

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση εντοπισμού περίπου οκτώ κιλών...

Related Articles

Popular Categories