Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σιγά-σιγά επιστρέφουν στην ομαλότητα, αφήνοντας πίσω το απαγορευτικό και την πανδημία του κορονοϊού, ενώ Κύπρος και Ελλάδα προσπαθούν ακόμη να πείσουν τους πολίτες τους να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία η Βρετανία η οποία είχε ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού στον κόσμου ξεκίνησε σιγά –σιγά να επιστρέφει στην κανονικότητα, ανοίγοντας τα εστιατόρια, της παμπ, τα γυμναστήρια, τα καταστήματα λιανικής, κέντρα αισθητικής αλλά και κομμωτήρια. Οι Λονδρέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους βγαίνοντας όπως χαρακτηρίζουν από τη «φυλακή».
Σημειώνεται πως η Βρετανία έχει διαθέσει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλο τον πληθυσμό της με ηλικία άνω των 50 ετών, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου. Η χώρα υλοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού για τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.
Στα πασίγνωστα καταστήματα όπως το Harrods και ο ουρανοξύστης Shard, σχηματίστηκαν οι λέξεις με φωτεινά γράμματα όπως «ελευθερία», «ελπίδα», «οικογένεια» και «μπίρα» για να περιγράψουν τη διάθεση των πολιτών.
Με ένα μεγάλο μέρος του εμβολιασμού να έχει ολοκληρωθεί, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει άρει ήδη τα περισσότερα μέτρα στη χώρα και αυτό περιλαμβάνει και το άνοιγμα της εστίασης, των μπαρ, αλλά και των γηπέδων. Η πληρότητα στους αγώνες ποδοσφαίρου είναι στο 50%, καθώς πρόκειται για ανοιχτούς χώρους, ενώ στα γήπεδα μπάσκετ «ξεκλείδωσε» το 30% της χωρητικότητας. Προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κανείς μια συναυλία, έναν αγώνα ή ακόμα και για να πάει σε ένα εστιατόριο είναι να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ μέχρι τις 25 Μαρτίου είχε εμβολιαστεί το 56% του πληθυσμού, Στη χώρα έχει αρχίσει να αλλάζει η ψυχολογία. Αυτό φαίνεται -μεταξύ άλλων- στα θέατρα, την εστίαση, το λιανεμπόριο, τα γυμναστήρια, και τα γήπεδα.