CORONAPASS: ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ

Διευκρινίσεις δίνει αυτή την ώρα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου  για την αποστολή γραπτού μηνύματος για σκοπούς μετακίνησης αλλά και για το coronapass. 

Σύμφωνα με τον κ.Ιωάννου στο εξής, για να είμαστε περισσότερο ασφαλείς κατά την παρουσία μας σε συγκεκριμένους χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός και αυξημένη παρουσία ατόμων, παράλληλα με τη χρήση μάσκας και την τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας, αποφασίστηκε ότι σε χώρους συγχρωτισμού (π.χ. εμπορικά κέντρα, υποστατικά εστίασης, εκκλησίες, κτλ), θα πρέπει να ισχύει μια από τις πιο κάτω προϋποθέσεις: 

1. Να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση και να έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων, ή

2. Να έχουν νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, ή

3. Εάν δεν ισχύει ένα από τα πιο πάνω, και ως προσωρινή λύση μέχρι να προχωρήσει περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, δίνεται η επιλογή στους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών. Για παράδειγμα, εάν το τεστ έγινε την Κυριακή στις 10 το πρωί θα έχει ισχύ μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυκτα.

Το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και θα εφαρμοστεί για μεταβατική περίοδο με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι μετακινήσεις και οι κοινωνικές μας επαφές γίνονται με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία μας και για τη Δημόσια Υγεία, υπογράμμισε ο Υπουργός. 

Στόχος, την ίδια ώρα, είναι να επιτευχθεί η επιθυμητή ανοσία μέσω των εμβολιασμών, ανέφερε ενώ παράλληλα είπε ότι την ευθύνη για τον έλεγχο κατοχής αποδεικτικού στοιχείου δεν την έχουν οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, αλλά ο έλεγχος θα γίνεται από τους αρμόδιους Λειτουργούς της Αστυνομίας ή των Υπουργείων και Τμημάτων ανάλογα με τις επιχειρήσεις στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, νουμένου ότι η επιδημιολογική εικόνα θα είναι βελτιωμένη με τη συμβολή των εμβολιασμών, από την 1η Ιουνίου θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις που θα είναι πιο κοντά στις συνθήκες που γνωρίζαμε πριν την πανδημία.

Hot this week

ΓΑΛΛΙΑ: Κλειστό το Λούβρο και μεγάλα αξιοθέατα – Διαδηλώσεις και 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους-(Bίντεο)

Κλειστά παραμένουν σημαντικά αξιοθέατα στο Παρίσι, ενώ αυξημένα είναι...

ΣΕΡΒΙΑ: 150.000 διαδηλωτές στο Βελιγράδι πριν από τις εκλογές – Το μήνυμα που στέλνουν -(Bίντεο)

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Βελιγραδίου, σε μία...

ΠΑΦΟΣ: Τι απαντά η Αστυνομία για την καταγγελία κακοποίησης – Γιατί έκλαιγε επίμονα το δίχρονο παιδί

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Αστυνομίας στο περιστατικό που...

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ: Το «αντίο» και οι αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια – Η αγωνία για τον γιο του, Μαρίνο

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούν τον Κυπριανό Παπαδόπουλο, ιδιοκτήτη του...

ΚΥΠΡΟΣ: Σύλληψη 35χρονου με ένα κιλό μεθαμφεταμίνης – Πόσα ναρκωτικά περνούν κάτω από τη μύτη των Αρχών;

Ένα κιλό και 197 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης σε ταχυδρομικό πακέτο...

Topics

ΓΑΛΛΙΑ: Κλειστό το Λούβρο και μεγάλα αξιοθέατα – Διαδηλώσεις και 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους-(Bίντεο)

Κλειστά παραμένουν σημαντικά αξιοθέατα στο Παρίσι, ενώ αυξημένα είναι...

ΣΕΡΒΙΑ: 150.000 διαδηλωτές στο Βελιγράδι πριν από τις εκλογές – Το μήνυμα που στέλνουν -(Bίντεο)

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Βελιγραδίου, σε μία...

ΚΑΙΡΟΣ: Από τα 30άρια στις βροχές και τις καταιγίδες – Πότε αλλάζει ο καιρός

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες για την εποχή θα κυλήσει το...

Related Articles

Popular Categories