Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
10.2 C
Cyprus

CORAL:Έρχεται η ψυχρή αέρια μάζα-Άνεμοι, χιονοπτώσεις και κρύο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή σήμερα, φέρνοντας μερική συννεφιά και κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών και καταιγίδων. Από την Πέμπτη, η ψυχρή αέρια μάζα CORAL θα επηρεάσει την περιοχή, συνοδευόμενη από πτώση της θερμοκρασίας, ενισχυμένους ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε περιοχές στα βόρεια, τα ανατολικά και ενδεχομένως και σε περιοχές στο εσωτερικού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, όμως στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές. Το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα αναμένεται να ενισχυθούν.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με κατά τόπους βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Το νησί θα επηρεάζεται από βόρειο πεδίο ανέμων, το οποίο κατά διαστήματα θα είναι ενισχυμένο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Πέμπτη και περαιτέρω πτώση μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό στην πλατεία Τροόδους και 7 εκατοστά στη Χιονίστρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ: Καταγγελία για επικίνδυνες κακοτεχνίες – Περιτοίχισμα πολυκατοικίας κατέρρευσε (Φώτο)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έρχεται στο φως, καθώς μέρος του...

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Η Κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους κτηνοτρόφους-(Βίντεο)

Η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα εννέα μέτρα για την υποστήριξη...

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: Σοβαρή κακοποίηση ζώων σε Λάρνακα και Πάφο προκαλεί ανησυχία

Αποτροπιασμό προκαλούν νέα περιστατικά σοβαρής κακοποίησης ζώων σε Λάρνακα...

ANNIE ALEXUI: Με σαρκασμό παρουσιάζει «τι εστί Κύπρος» σε λίγα λεπτά-Η σατιρική παρέμβαση της- (Βίντεο)

Με σαρκαστικό και κωμικό ύφος σχολίασε στα μέσα κοινωνικής...

Topics

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Η Κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους κτηνοτρόφους-(Βίντεο)

Η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα εννέα μέτρα για την υποστήριξη...

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: Σοβαρή κακοποίηση ζώων σε Λάρνακα και Πάφο προκαλεί ανησυχία

Αποτροπιασμό προκαλούν νέα περιστατικά σοβαρής κακοποίησης ζώων σε Λάρνακα...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στα σίδερα για 12 χρόνια 35χρονος- Η δράση του

Σε ποινή φυλάκισης 12 ετών καταδίκασε σήμερα το Κακουργιοδικείο...

ΈΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ: Κατασχέσεις καπνικών, ναρκωτικών, ζωικών προϊόντων και €150.000

Σειρά κατασχέσεων προέκυψε τις τελευταίες ημέρες από ελέγχους λειτουργών...

BIDX1: Ακίνητα με τιμή εκκίνησης έως €100.000-Ο κατάλογος Μαρτίου είναι τώρα διαθέσιμος!

Η BidX1 ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την επόμενη δημοπρασία...

Related Articles

Popular Categories