Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026
12 C
Cyprus

BAΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: «Ό,τι έγινε ήταν με την απόλυτη συναίνεσή της»-H πρώτη δήλωση του (Φώτο)

Ο Βασίλης Λεβέντης που καταγγέλλεται για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά μέσω δήλωσης που απέστειλε στον ΑΝΤ1 και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

Η δήλωση προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού και μέσω αυτής ο 27χρονος άνδρας ζητεί να έχει ίση αντιμετώπιση με την 24χρονη καθώς όπως λέει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον». Ακόμη επισημαίνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ΄΄δικάζεται΄΄. αλλά και ΄΄καταδικάζεται΄΄, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ΄΄βιασμό΄΄ σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Πηγή: protothema.gr 

Hot this week

ΠΑΦΟΣ: Κροτίδα σε λεωφορείο με μαθητές – Επικίνδυνο «παιχνίδι» με σοβαρούς κινδύνους

Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΙ: «Τεχνητή Νοημοσύνη στο σημερινό σχολείο: Καινοτόμες πρακτικές και εφαρμογές για μια συμπεριληπτική τάξη»

Με εξαιρετική επιτυχία και περισσότερες από 600 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε...

ΕΙΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον αφθώδη πυρετό– Κανονικά οι Εξαγωγές

Με 24ωρο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσης και συμμετοχή όλων...

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΦΘΩΔΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟΥ: Παράνομες ζωοτροφές από τα κατεχόμενα-Ακόμη συζητούν τι μέτρα θα ληφθούν

Κτηνοτρόφοι στην Αραδίππου εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς τα μέτρα...

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: Πτώση στην ηλιακή ενέργεια λόγω σκόνης – Τι επισημαίνει νέα έκθεση

Μείωση που ξεπερνά το 20% στην ηλιακή ακτινοβολία που...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Κροτίδα σε λεωφορείο με μαθητές – Επικίνδυνο «παιχνίδι» με σοβαρούς κινδύνους

Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης...

ΕΙΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον αφθώδη πυρετό– Κανονικά οι Εξαγωγές

Με 24ωρο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσης και συμμετοχή όλων...

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΦΘΩΔΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟΥ: Παράνομες ζωοτροφές από τα κατεχόμενα-Ακόμη συζητούν τι μέτρα θα ληφθούν

Κτηνοτρόφοι στην Αραδίππου εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς τα μέτρα...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ: Πτώση θερμοκρασίας και επιστροφή του κρύου τις επόμενες ημέρες

Αλλαγή σκηνικού θα υπάρξει καθώς η θερμοκρασία θα πάρει...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ: Είναι όλα γραμμένα στο χαρτί

Κάθε στιγμή μαζί με το άλλο μας μισό, είναι...

Related Articles

Popular Categories