ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ: Το είπαν και θα το κάνουν… και επίκειται συνέχεια

Το τι μέλλει γενέσθαι θα κριθεί στις 22 Δεκεμβρίου, όταν η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει αν το νομοσχέδιο που αφορά τους δασκάλους θα ψηφιστεί. Αν εγκριθεί, δεν αποκλείεται να δούμε νέες αντιδράσεις και συνέχιση των κινητοποιήσεων. Αν όχι… ίσως κλείσει κάπως πιο ήρεμα η χρονιά.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου. Η στάση εργασίας θα κρατήσει από τις 7:30 μέχρι τις 9:05 και αφορά όλα τα Δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο. Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, η κινητοποίηση είναι η απάντηση της ΠΟΕΔ στις τροποποιήσεις που προωθούνται από βουλευτές και κόμματα στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών—τροποποιήσεις που, όπως λέει, «ούτε να τις ακούσουν» δεν θέλουν οι δάσκαλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόνοια που προστίθεται και προβλέπει ότι στην τελική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα συμμετέχουν και ο Διευθυντής και ο Βοηθός Διευθυντής του σχολείου, κάτι που, σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, ανοίγει την πόρτα για περισσότερες πιέσεις και εντάσεις εντός της σχολικής κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΑΟΥΡΑ ΣΟΟΥΝ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η Κύπρια που έγινε σύμβολο για την οδική ασφάλεια στο Λονδίνο – Τι γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ

Στο επίκεντρο της βρετανικής επικαιρότητας επανήλθε η τραγική υπόθεση...

ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΑ 17: Τι ισχύει σήμερα στην Ευρώπη και τι αλλάζει στην Κύπρο από το 2028

Η οδήγηση από την ηλικία των 17 ετών δεν...

Topics

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας παρουσιάζει το πιο ατμοσφαιρικό θερινό σινεμά του καλοκαιριού

Τέσσερις μαγικές βραδιές κινηματογράφου δίπλα στη θάλασσα, από τις...

Related Articles

Popular Categories