ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Υπάρχει ο Θεός, υπάρχει το Άνω Δικαστήριο που δεν μπορεί κανένας να αποφύγει» – Αρχίζει η δικαστική διαδικασία

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί για τη μητέρα του Θανάση Νικολάου μια στιγμή βαριά με συγκίνηση και ανακούφιση, αλλά ταυτόχρονα γεμάτη πόνο. Μετά τόσα χρόνια αναμονής και αναζητήσεων της αλήθειας, η απόφαση του Δικαστηρίου δίνει ίσως για πρώτη φορά μια αχτίδα φως στο σκοτάδι που έχει ζήσει από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Η ανάρτηση της Ανδριάνας, μητέρας του Θανάση, συγκλονίζει με την αμεσότητα και το βάθος της συγκίνησης. Με λόγια φορτισμένα από πόνο και αίσθημα αδικίας, εκφράζει την οργή και την αγωνία της για τα 20 χρόνια που η αλήθεια για τον χαμό του παιδιού της έμενε κρυφή. «Ό,τι και να κάνουν, όσα ψεύδη κι αν πουν, δεν μπορούν να διαφύγουν την ευθύνη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εις βάρος του παιδιού μου, που υπηρέτησε ως στρατιώτης και συνεχίζουν να τον δολοφονούν καθημερινά», γράφει.

Τα λόγια της φέρουν τη βαριά σκιά της απώλειας αλλά και την ακλόνητη πίστη στη δικαιοσύνη: «Υπάρχει ο Θεός, υπάρχει το Άνω Δικαστήριο που δεν μπορεί κανένας να αποφύγει». Κάθε της λέξη αντανακλά τον πόνο, την αλήθεια και την ελπίδα ότι η δικαίωση θα έρθει – για τον Θανάση και για τη μνήμη του. Η μητέρα του, αν και συντετριμμένη από τον πόνο, παραμένει φωτεινό παράδειγμα δύναμης και επιμονής μπροστά στο ανείπωτο.

Μετά τη δημοσιοποίηση ότι σήμερα πέντε πρόσωπα – ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός και τέσσερις πρώην αστυνομικοί – βρέθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, στο πλαίσιο της ιδιωτικής ποινικής δίωξης που άσκησε η οικογένεια του Θανάση Νικολάου, επανέρχεται η ελπίδα ότι η δικαιοσύνη μπορεί να φτάσει στην άκρη του τούνελ.

Ο Θανάσης Νικολάου είχε εντοπιστεί νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, και η οικογένειά του, χρόνια μετά, συνεχίζει να αναζητά την αλήθεια και την απόδοση ευθυνών. Η επικείμενη δικαστική διαδικασία θεωρείται κρίσιμη για την εξέταση των γεγονότων και των ευθυνών, δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία. Η συνέχιση της διαδικασίας ορίστηκε για τις 22 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

«Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ»:Ένα μαγικό ταξίδι με μήνυμα «Χάνεις χρόνο αν φοβάσαι!»

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια των παιδικών μας...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 270 μεταφορές ΑμεΑ από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό – Πώς μπορείτε να εξυπηρετηθείτε

Τη δυνατότητα ασφαλών και οργανωμένων μετακινήσεων σε άτομα με...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ: Περίπου 2.850 άνθρωποι στην Κύπρο ζουν με οπτική αναπηρία

Μια καθημερινή διαδρομή που για πολλούς θεωρείται αυτονόητη, για...

Topics

«Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ»:Ένα μαγικό ταξίδι με μήνυμα «Χάνεις χρόνο αν φοβάσαι!»

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια των παιδικών μας...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 270 μεταφορές ΑμεΑ από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό – Πώς μπορείτε να εξυπηρετηθείτε

Τη δυνατότητα ασφαλών και οργανωμένων μετακινήσεων σε άτομα με...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ: Περίπου 2.850 άνθρωποι στην Κύπρο ζουν με οπτική αναπηρία

Μια καθημερινή διαδρομή που για πολλούς θεωρείται αυτονόητη, για...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ: Περιορισμένη ορατότητα στην Κοκκινοτριμιθιά λόγω βροχής

Προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο...

Related Articles

Popular Categories