AMY MOLIN: «Πιo ευτυχισμένοι oι άνθρωποι πoυ στολίζουν νωρίτερα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο» (Φώτο)

Σε λιγότερο από ενάμισι μήνα έρχονται τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Amy Molin, εάν στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις αρχές Νοεμβρίου, μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους.

«Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί μπορούν, έστω νοητά, να μας μεταφέρουν πίσω σε μία εποχή που τα πάντα ήταν πιο απλά. «Η νοσταλγία βοηθά στο να συνδέονται οι άνθρωποι με το προσωπικό παρελθόν τους, και αυτό τους βοηθά να κατανοούν καλύτερα την ταυτότητά τους. Για πολλούς, το να βάζουν στο σπίτι χριστουγεννιάτικα στολίδια νωρίς, είναι ένας τρόπος να επανασυνδεθούν με τα παιδικά τους χρόνια». Η ίδια λέει, επίσης, ότι η διαδικασία αυτή μπορεί ακόμα και να βοηθά αυτούς που έχουν χάσει κάποιον, να νιώσουν ότι έρχονται πιο κοντά του και προσθέτει «στολίζοντας νωρίτερα, μπορεί κανείς να νιώσει ότι συνδέεται με το αγαπημένο αυτό πρόσωπο».

 «Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι αρέσκονται να έρχονται σε επαφή με πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους, και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί οπωσδήποτε ξυπνούν αυτά τα ισχυρά αισθήματα των παιδικών μας χρόνων», είπε χαρακτηριστικά ο ψυχαναλυτής Steve McKeown. «Οι στολισμοί αποτελούν απλά μία άγκυρα ή ένα μονοπάτι προς όλα αυτά τα μαγικά συναισθήματα ενθουσιασμού των παιδικών μας χρόνων. Έτσι, στολίζοντας το σπίτι μας με όλα αυτά τα όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, απλά φέρνουμε στη ζωή μας αυτόν τον ενθουσιασμό μια ώρα αρχύτερα!» -δεν ακούγεται παράλογο.

Hot this week

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Περπατούσε στο πεζοδρόμιο και ξαφνικά κατέρρευσε η κατασκευή πάνω του – Νεκρός 74χρονος-(Βίντεο)

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 74χρονος άνδρας στη Βραζιλία, όταν...

ΛΑΤΣΙ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση εκδηλώθηκε χθες,...

ΚΥΠΡΟΣ: Από τα 36άρια στις βροχές και τις καταιγίδες – Αλλάζει το σκηνικό από την Τετάρτη

Με τον υδράργυρο να αγγίζει σήμερα τους 36 βαθμούς...

ΚΥΠΡΟΣ: Κοκαΐνη και crystal meth σε ανήλικους 14-17 ετών – Παιδιά εκτός σχολείου λαμβάνουν εκπαίδευση

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών...

Topics

ΛΑΤΣΙ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση εκδηλώθηκε χθες,...

ΚΥΠΡΟΣ: Κοκαΐνη και crystal meth σε ανήλικους 14-17 ετών – Παιδιά εκτός σχολείου λαμβάνουν εκπαίδευση

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών...

SPECIAL OLYMPICS: Μετάλλια, διακρίσεις και περηφάνια για την Κύπρο – Όλες οι επιτυχίες των αθλητών μας

Με σημαντικές διακρίσεις και πολλές όμορφες στιγμές επιστρέφει στην...

Related Articles

Popular Categories