Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
5.1 C
Cyprus

«ALEXIS»:– Έρχεται η νέα κακοκαιρία από την Ιταλία;-Πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια στο Τρόοδος

Καθώς πλησιάζουμε προς τον Δεκέμβριο, το σκηνικό του καιρού αλλάζει θυμίζοντας επιτέλους χειμώνα, με βροχές, χιόνια και άνεμους. Στο παρόν στάδιο δεν ξέρουμε εάν η νέα κακοκαιρία είναι ο  «Alexis» ο οποίος πλήττει την Ιταλία και κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί και στα δυτικά σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά, στα νότια και στα βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ τοπικά στα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά στα παράλια, ενδέχεται να σχηματιστεί παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά και κυρίως στα ορεινά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ασθενείς βροχές. Μέχρι το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές. Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Κυριακή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την περιοχή θα επηρεάζει ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως βορειοδυτικό πεδίο ανέμων. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αλλά και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα παράλια, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Hot this week

CRITICS CHOICE AWARDS 2026: Οι πιο καλοντυμένες στο πρώτο κόκκινο χαλί της χρονιάς-Οι νικητές της βραδιάς

Η σεζόν των βραβείων ξεκίνησε επίσημα με τα Critics...

ΛΕΟΝΟΡ: Η ψεύτικη Πριγκίπισσα αναστατώνει το Παλάτι της Ισπανίας

Το Παλάτι της Ισπανίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση προειδοποιώντας το...

TONIA KAZIANH: Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός της παλιάς γενιάς

Η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη, που μεσουράνησε τη δεκαετία του...

ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ: Ψεύτικοι «υπάλληλοι» στον Στρόβολο – Ξεκάθαρη απάντηση από τον Δήμαρχο Στροβόλου- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το φαινόμενο δεν είναι νέο. Τα τελευταία χρόνια, συνήθως...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έστειλαν Αστυνομία σε μητέρα παιδιού με αναπηρία – Τι λέει η Γιούλα Πιτσιαλή -(Βίντεο)

Σε ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ και ανησυχία για...

Topics

ΛΕΟΝΟΡ: Η ψεύτικη Πριγκίπισσα αναστατώνει το Παλάτι της Ισπανίας

Το Παλάτι της Ισπανίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση προειδοποιώντας το...

TONIA KAZIANH: Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός της παλιάς γενιάς

Η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη, που μεσουράνησε τη δεκαετία του...

ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Αγιασμός, κατάδυση και… παρατράγουδα – Οι χαμένοι Σταυροί και ο 8χρονος κολυμβητής -(Φώτο)

Με λαμπρότητα αλλά και με απρόοπτα περιστατικά πραγματοποιήθηκαν σήμερα...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Επεισόδιο στον καθαγιασμό των υδάτων – Άγνωστος πήρε το σταυρό …σπίτι του

Αναστάτωση σημειώθηκε το πρωί στο παλιό λιμάνι της Λεμεσός...

Related Articles

Popular Categories