Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
6.1 C
Cyprus

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: 55 παιδιά από την Ουκρανία έφθασαν στην Κύπρο-Συγκινητικές στιγμές στο αεροδρόμιο Λάρνακας-(Βίντεο-Φωτο)

- Advertisement -

Με χαμόγελα χαράς και βαθιάς συγκίνησης έφθασαν χθες το βράδυ στην Κύπρο, πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία τα οποία διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Πολωνία.

Τα παιδιά υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. ΗσαΪας τα οποία εξέφρασαν μεγάλη χαρά μόλις τον είδαν. Η ομάδα των παιδιών και εφήβων θα παραμείνουν στο νησί μας για δεκαπέντε ημέρες και θα παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ψυχικής στήριξης. Την μεταφορά και την διαμονή των παιδιών στηρίζει η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αλλά και το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο τους παραχώρησε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Κατά την παραμονή τους θα επισκεφθούν αξιοθέατα της Κύπρου ενώ στο πρόγραμμα τους, περιλαμβάνονται επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας και παιδικά φεστιβάλ. Επίσης, η πρώτη κυρία της κυπριακής δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη θα τους παραχωρήσει δείπνο στο προεδρικό.

Την παραμονή τους στηρίζουν επίσης το υπουργείο Εσωτερικών ενώ το Υφυπουργείο Πρόνοιας θα παρέχει ποικιλόμορφη στήριξη και ψυχαγωγία στα παιδιά. Ειδικοί ψυχολόγοι της οικογενειακής στήριξης του ΚΕΝΘΕΑ θα στηρίξουν συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά την όλη αποστολή των παιδιών. Τα παιδιά θα αναχωρήσουν από την Κύπρο τις 25 Μαϊου  όπου και θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη  τους στο νησί μας. Η ομάδα των παιδιών θα επιστρέψει πίσω στην Πολωνία όπου και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να μπορέσουν να μεταβούν και πάλι στην πατρίδα τους.

Hot this week

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories