AΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ: Eξέδωσε ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις- «Αδυνατώ να μετέχω σε ένα “πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων»

Αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο προέκυψαν μετά την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση στην οποία μετείχε, μετά τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία και απαγορεύει την είσοδο των μη εμβολιασμένων στα θέατρα. Ο ίδιος σε ανάρτηση του, ξεκαθαρίζει τη θέση του ενώ παράλληλα ζήτησε συγγνώμη όσους στεναχώρησε.

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Κακλέας, ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους, θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα τον αντικαταστάτη μου κι έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους, ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση, ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο. Τον Σεπτέμβριο, η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηρίσει το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους και προς τιμήν της παραγωγού εταιρείας, χωρίς να υπάρξει μείωση αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση. Για το γεγονός πως οι συνάδελφοί μου μένουν άνεργοι, θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας ν’ αποζημιώσει τους συντελεστές του Ρινόκερου, καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μια παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα. Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφασή μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα “πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Έαν πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μια κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη. Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός τη δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα».

Hot this week

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ: Nέες καταγγελίες για θανάτωση και απελευθέρωση πτηνών από λειτουργούς του κράτους-(Βίντεο)

Νέες σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo,...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι αφήνουν χειρόγραφα σημειώματα σε οχήματα – Κίνδυνος εξαπάτησης πολιτών

Την προσοχή του κοινού εφιστούν οι Αρχές, μετά από...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Εντατικές έρευνες για καταγγελίες Δρουσιώτη – Στην Κύπρο δύο πράκτορες FBI και εμπειρογνώμονες

Η ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας συνεχίζει με εντατικούς...

ΛΕΥΚΑΡΑ: Στο «κόκκινο» οι γονείς για τα σχολικά λεωφορεία-Άμεση λύση ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κλιμακώνεται η αντίδραση των γονέων του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου...

Topics

Δυναμική επιστροφή για τον A!MS με το single “Wait What”

Ο γνωστός καλλιτέχνης επιστρέφει με το νέο του τραγούδι...

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: 12χρονος φέρεται εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες-Έκκληση για πρόληψη

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί υπόθεση που αφορά 12χρονο παιδί, το...

Related Articles

Popular Categories