17.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ: Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Κέντρου Παιδών-Γονείς και γιατροί...

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ: Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Κέντρου Παιδών-Γονείς και γιατροί διαμαρτύρονται

-

Νομοσχέδιο για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση εν μέσω μάλιστα εθνικού πένθους. Σύμφωνα με τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει τάχιστα τις νομοθετικές εργασίες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και κλείσει η Βουλή. Το θέμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε υγειονομικούς και γονείς ασθενών, καθώς με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις μεταμοσχεύσεις, ενώ ρυθμίζονται και θέματα όπως για τα φάρμακα, το clawback, τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τους φαρμακευτικούς συλλόγους κ.ά.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «δεν θα πρέπει να αποσχιστούν τα ογκολογικά τμήματα από τα παιδιατρικά νοσοκομεία. O καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι παιχνίδι. Δεν ρωτηθήκαμε, ούτε καν ενημερωθήκαμε. Ούτε οι γιατροί μας ούτε και εμείς οι γονείς. Όλοι, το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: