ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΒΑΝΣ: Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας του «Ο γητευτής των αλόγων-Τον πρόδωσε η καρδιά του

Ο αριστοτεχνικός αφηγητής, δημοσιογράφος, σεναριογράφος αλλά και συγγραφέας Νίκολας Εβανς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο κόσμος της λογοτεχνίας είναι ήδη φτωχότερος αφού ο ίδιος είχε γράψει το μυθιστόρημα «Ο γητευτής των αλόγων»

Ο Νίκολας Εβανς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 χρόνων και αφού υπέστη καρδιακή προσβολή την περασμένη Τρίτη και την θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο λογοτεχνικός ατζέντης του σήμερα. Όπως αναφέρεται στη σημερινή δήλωση του ατζέντη του.

«Οι United Agents με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουν τον αιφνίδιο θάνατο του διάσημου συγγραφέα των best seller Nicholas Evans, ο οποίος πέθανε ξαφνικά την Τρίτη έπειτα από καρδιακή ανακοπή, στα 72 του».

Ο συγγραφέας έγινε παγκοσμίως γνωστός με τον «Γητευτή των αλόγων», βιβλίο που εκδόθηκε το 1995, πούλησε περίπου 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και ήταν το Νο1 best seller σε 20 χώρες. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του βιβλίου που διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη τρία χρόνια μετά, από τον θρύλο του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία μαζί με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1998, με την Σκάρλετ Γιόχανσον και την Κριστίν Σκοτ Τόμας, ήταν υποψήφια για Όσκαρ αλλά δεν έλαβε κανένα βραβείο.Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που έχει τραυματιστεί σοβαρά σε δυστύχημα με άλογο, στο οποίο η καλύτερη φίλη της σκοτώθηκε και το ζώο τραυματίστηκε επίσης σοβαρά. Για να τη θεραπεύσει, η μητέρα της αποφασίζει μια αποστολή στη Μοντάνα όπου ζει ο «γητευτής» Τομ Μπούκερ που έχει τη φήμη ότι μπορεί να φροντίσει τα πιο δύσκολα άλογα.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο Εβανς, παραλίγο να πεθάνει έπειτα από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, με την κόρη του να δωρίζει το νεφρό της.Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Σάρλοτ και τέσσερα παιδιά, τη Φίνλεϊ, τη Λόρεν, τον Μαξ και τον Χάρι, με τους οποίους ζούσε στο Ντέβον.

Hot this week

ΓΑΖΑ: Λιγότερο φαγητό για 500.000 ανθρώπους – Μεγαλώνει η αγωνία ενόψει χειμώνα

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες στη Γάζα προσπαθούν να...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο – Καπνοί κάλυψαν τον δρόμο κοντά στο Πέρα Χωριό- (Βίντεο)

Επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18 Οκτωβρίου,...

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΥΛΑ: Επέστρεψε μετά από επτά χρόνια-Χοροί και χαμόγελα στο Φεστιβάλ Ειρήνης- Έγιναν μια παρέα (Φώτο-Βίντεο)

Μετά από επτά χρόνια διακοπής, το Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης...

Topics

ΓΑΖΑ: Λιγότερο φαγητό για 500.000 ανθρώπους – Μεγαλώνει η αγωνία ενόψει χειμώνα

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες στη Γάζα προσπαθούν να...

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΑΦΟΣ-ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥΣ: Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη – Προσοχή στους οδηγούς -(Βίντεο)

Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη επικρατούν στον δρόμο Πάφου –...

Related Articles

Popular Categories