Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2026
8.1 C
Cyprus

ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΟΝΤΕΑ: Οι πιστοί παρευρέθηκαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους (Βίντεο+Φώτο)

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο κατεχόμενο χωριό Κοντέα.

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου εκπροσώπησαν ο Επιστάτης του Ναού Του Αγίου Λαζάρου κ. Λάζαρος Φιλίππου, η πρέσβειρα φωτός της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου κ. Χριστίνα Δημητρίου, μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής και πλήθος πιστοί. Οι πιστοί μετέβησαν το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στον Ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Κοντέα με λεωφορεία τα οποία παραχώρησε δωρεάν Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου.   Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους από το σκευοφυλάκιο στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά μεταφέρθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην κατεχόμενη Κοντέα όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία. 

Μέσα στον σκλαβωμένο ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους και σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης οι πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.  Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με λιτανεία της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον περίβολο της εκκλησίας. Η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους είναι ένα σημαντικό μνημείο που μαρτυρεί τη διαχρονική παρουσία των Ελληνοκύπριων κατοίκων του κατεχόμενου χωριού Κοντέας στη γη των προγόνων τους. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του κατεχόμενου χωριού και με την παρουσία τους επιβεβαίωσαν ότι παραμένει άσβεστη η μνήμη για την κατεχόμενη γη μας και ότι ο διακαής πόθος της επιστροφής παραμένει βαθιά ριζωμένος στις καρδιές όλων.

Hot this week

ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Nipah εκτός Ινδίας-Η ανακοίνωση καθησυχάζει τους πολίτες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με...

ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ: Κλοπή ή χρησιμοποιήθηκαν; -Ακόμη αγνοούνται, συνεχίζονται οι έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Εθνικής Φρουράς και...

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Όλα έτοιμα, αλλά το έργο σε αναμονή – Συνεδριάζει η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας

Εκτάκτως συνεδριάζει τη Δευτέρα, μετά από μήνες απουσίας, η...

ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ: Ο πατέρας που ζητά αιμοδότες για τον γιο του-«Δεν θέλουμε απλώς να έρχονται κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες»

Ο Μάριος Λάμπρου, πατέρας ενός πεντάχρονου παιδιού με μεσογειακή...

Topics

ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Nipah εκτός Ινδίας-Η ανακοίνωση καθησυχάζει τους πολίτες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με...

ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ: Κλοπή ή χρησιμοποιήθηκαν; -Ακόμη αγνοούνται, συνεχίζονται οι έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Εθνικής Φρουράς και...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λιμάνι και τη μαρίνα – «21 μήνες κοροϊδίας, φτάνει πια»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αύριο στη Λάρνακα, με πολίτες και...

Related Articles

Popular Categories