25.8 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΒΙΡΧΙΝΙΑ ΤΟΡΕΣΙΓΙΑ: H παίκτρια ποδοσφαίρου που πάλεψε με το καρκίνο και επέστρεψε...

ΒΙΡΧΙΝΙΑ ΤΟΡΕΣΙΓΙΑ: H παίκτρια ποδοσφαίρου που πάλεψε με το καρκίνο και επέστρεψε στο γήπεδο-Πώς η ίδια ένωσε δύο αντίπαλες ομάδες (Φώτο+Βίντεο)

-

Όλη η ζωή της, ήταν το γυναικείο ποδόσφαιρο για την παίκτρια της Ατλέτικο Μαδρίτης. Όμως, η ζωή ανέτρεψαν τα όνειρά της, τον Μάϊο του 2020 όταν χρειάστηκε να χειρουργηθεί λόγω της διάγνωσης για όγκο στο κεφάλι. Μια ιστορία ζωής που κρύβει την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας όταν θέλουμε να ζήσουμε και κανένας αλλά και πώς μπορεί μια ιστορία ζωής να δείξει ότι η ευγενής άμιλλα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη υγιούς αθλητισμού, καθώς κατοχυρώνει το σεβασμό στους κανόνες και στον αντίπαλο και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των παικτών και αποτελεί βασικό κίνητρο προόδου.

Η ιστορία ζωής της Βιρχίνια Τορεσίγια μπορεί να είναι παλιά αλλά θα μείνει για πάντα επίκαιρη. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο και το πείσμα της παρόλο τις αντίξοες συνθήκες που πέρασε λόγω της κατάστασης της υγείας της, τον Μάρτιο του 2021 επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο της Ατλέτικο Μαδρίτης άλλος άνθρωπος, χωρίς μαλλιά, πιο αδύνατη, έχοντας μέσα της την θέληση να τα καταφέρει. Και τα κατάφερε. Ούτε οι πολλές ραδιοθεραπείες ούτε και χημειοθεραπείες κατάφεραν να μην τηρήσει την υπόσχεση της, να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Η ίδια επέστρεψε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όταν η Μπαρτσελόνα έγινε η πρωταθλήτρια του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Φόρεσε το περιβραχιόνιο της αρχηγού της Ατλέτικο, και με το τέλος του αγώνα τόσο οι συμπαίκτριες της όσο και οι παίκτριες της Μπαρτσελόνα την αποθέωσαν. Μάλιστα, οι Καταλανές επέλεξαν να την σηκώνουν πρώτα αυτή ψηλά στον αέρα και ακολούθως μετέβησαν στην απονομή του τροπαίου. Τότε η ίδια έγινε πρώτη είδηση στην Ισπανία. Η Marca της αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Το όμορφο άθλημα».

«Ονειρευόμουν το ντεμπούτο μου και να παίξω ξανά ποδόσφαιρο με χίλιους τρόπους και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν έτσι. Ούτε ότι θα ήταν σε τελικό Σούπερ Καπ, ούτε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ούτε με αυτό το αποτέλεσμα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο. Ήταν καταπληκτικό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το γυναικείο ποδόσφαιρο κέρδισε πολλά αφού οι παίκτριες της Μπάρτσα με σήκωσαν ψηλά πριν πανηγυρίσουν τον τίτλο τους ως πρωταθλήτριες. Έχω μόνο να πω ευχαριστώ για όλους. Τονίζω την περίπτωση της Μπάρτσα ότι έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά και είναι κάτι που πρέπει να θαυμάζει κανείς και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια στη ζωή στον αθλητισμό. Είναι ένα ακόμη μάθημα για τις αξίες του αθλητισμού και του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ξεπερνά το ποδόσφαιρο, πάει παραπέρα. Δεν συνειδητοποιείς πώς είναι η ζωή μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντα έλεγα ότι αν τραυματιστώ σοβαρά θα άφηνα το ποδόσφαιρο και λίγους μήνες μετά διαγνώστηκα με καρκίνο και βρήκα τη δύναμη να συνεχίσω. Οι άνθρωποι είναι έτσι. Δεν καταλαβαίνεις πόσο δυνατοί είμαστε μέχρι να έρθει κάτι τέτοιο».

Η Βιρχίνια Τορεσίγια έδωσε μεγάλη μάχη με τον όγκο στον εγκέφαλο, δεν τα παράτησε ποτέ, κατάφερε να σταθεί ξανά με δύναμη στα πόδια της, να προπονηθεί, να δυναμώσει και πλέον είναι πάλι σε αποστολή του γυναικείου τμήματος της Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 20 μήνες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: