Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026
7.6 C
Cyprus

KAΙΡΟΣ: Καλυτερεύει η θερμοκρασία -Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία υποχωρεί από την Παρασκευή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και αργότερα τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς, στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και σταδιακά στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 73 εκατοστά.

Hot this week

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Αναμένονται πάνω από 8.000 συμμετοχές – Πότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση

Η Αγλαντζιά ετοιμάζεται να ζήσει για άλλη μια χρονιά...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νέα εξαμηνιαία κάρτα για ηλεκτρικά οχήματα με έκπτωση

Έρχεται η νέα εξαμηνιαία κάρτα στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Δωρεάν πρόγευμα στα νηπιαγωγεία και κοινωνικός λειτουργός στα σχολεία

Δύο στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη των μαθητών και...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νέα εξαμηνιαία κάρτα για ηλεκτρικά οχήματα με έκπτωση

Έρχεται η νέα εξαμηνιαία κάρτα στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πέντε χρόνια φυλακή για εμπρησμό με μολότοφ – Το χρονικό της υπόθεσης

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λάρνακας...

Related Articles

Popular Categories