ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Ο τελευταίος του, σταθμός στην αρχόντισσα των Κυκλάδων-Περπάτησε 365 χιλιόμετρα -Επιστρέφει στην Κύπρο (Φώτο)

Ένα «ταξίδι» πεζοπορίας και εθελοντισμού με πολύ μεράκι έφτασε στο τέλος του. Ο συμπατριώτης μας εθελοντής-πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους, ο οποίος με θέληση και δύναμη ψυχής «περπάτησε» βήμα-βήμα τα 30 νησιά των Κυκλάδων, σε 30 ημέρες σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο, υλοποίησε τον στόχο του και επιστρέφει στην Κύπρο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το οδοιπορικό του, τελειώνει σήμερα στο όμορφο νησί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο και ακολούθως θα ταξιδεύσει ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα και αύριο θα επιστρέψει αεροπορικώς πίσω στην γενέτειρα του. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από το ένα μήνα «ταξίδι» του πάρα πολλές και νοσταλγικές αφού περπάτησε βήμα –βήμα κάθε περιοχή των νησιών των Κυκλάδων μεταφέροντας το φιλανθρωπικό του έργο προς όλους όσοι τον συνάντησαν στο δρόμο του.

Περιοχή τα Βαπόρια στην Ερμούπολη

Για την αξιέπαινη προσπάθεια του, ο εθελοντής –πεζοπόρος περπάτησε 365 χιλιόμετρα, χρησιμοποίησε τρία αεροσκάφη, 25 πλοία, τρία μικρά καράβια και 1 φουσκωτό, υλοποιώντας με επιτυχία το φιλανθρωπικό του έργο.

Το επιβλητικό δημαρχείο του νησιού

Να επισημανθεί ότι ο Αλέξης Σοφοκλέους είναι ο πρώτος εθελοντής-πεζοπόρος που έχει πραγματοποιήσει αυτού του είδους την πεζοπορία. Ο ίδιος είχε αναφέρει παλαιότερα ότι ο κόσμος τον τον υποδέχεται με πλατύ χαμόγελο ρωτώντας τον περισσότερα πράγματα για το φιλανθρωπικό εγχείρημα του.

Το θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη το οποίο είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου
Ένα από τα χωριά της Σύρου που περπάτησε ο πεζοπόρος -εθελοντής, το Κίνι
Στην Ερμούπολη οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού τον υποδέχθηκαν εγκάρδια. Στο Φούρνο του Κικκίλη στην Ερμούπολη δοκίμασε τα προϊόντα της αρχόντισσας των Κυκλάδων.

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στο αντίθετο ρεύμα οχήματος στον αυτοκινητόδρομο– Η στιγμή που επιστρέφει στην έξοδο Κοκκινοτριμιθιάς (Βίντεο)

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: 10 νεκροί, 18 αγνοούμενοι – Πάνω από 200 καταθέσεις και νέα ερωτήματα για τους ελέγχους

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πολύνεκρη τραγωδία...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φορτηγό με τσιμεντένιους σωλήνες επιχειρεί επικίνδυνο ελιγμό – «Ήταν ασφαλισμένο το φορτίο;»

Ερωτήματα προκαλεί η εικόνα του βαρέως φορτηγού, καθώς από...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ: Από τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας στην κορυφή της Αμερικής – Η μεγάλη τιμητική διάκριση στη Νέα Υόρκη

Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στον Σταύρο Α....

ΠΥΚΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού

Εικόνα έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης καταγράφεται στους δρόμους της Κύπρου,...

Topics

ΠΥΚΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού

Εικόνα έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης καταγράφεται στους δρόμους της Κύπρου,...

ΕΤΕΑ: «Σήμερα θα τη βρούμε» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση όσων έψαχναν για 8 ημέρες την 75χρονη Τούλλα

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετούν την 75χρονη Ερατώ Αθανασίου,...

Related Articles

Popular Categories