UNESCO: H ΠΟΛΗ ΤΟΥ LIVERPOOL ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Από τον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO αφαιρέθηκε η πόλη του Liverpool. Αιτία, ανάμεσα σε άλλα, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Νέα κτίρια που ανεγέρθηκαν τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, οδήγησαν την πόλη του Liverpool να βγει εκτός από τον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO αφού η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών έκρινε ότι υπονόμευσαν την ελκυστικότητα που έχουν οι βικτοριανές της αποβάθρες.

Όπως είναι γνωστό το  Liverpool χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το 2004 και εντάχθηκε στη σχετική λίστα όπου περιλαμβάνονται μνημεία όπως το Σινικό Τείχος, το Taj Mahal και ο Πύργος της Πίζας. Η πόλη είναι μόλις το τρίτο μέρος που αφαιρείται από τον κατάλογο αυτόν. Ύστερα από ψηφοφορία στην Κίνα των μελών της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η UNESCO ανέφερε στο Twitter ότι το Λίβερπουλ θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον κατάλογο του παγκόσμιου πολιτιστικού οργανισμού.

Τα μόνα άλλα μνημεία που αφαιρέθηκαν στο παρελθόν από τον κατάλογο αυτό είναι ένα καταφύγιο άγριας ζωής στο Ομάν ύστερα από περιστατικά λαθροθηρίας και απώλεια ενδιαιτήματος και η κοιλάδα του Έλβα στη Δρέσδη της Γερμανίας το 2009 όταν πάνω από το ποτάμι κατασκευάστηκε μια γέφυρα τεσσάρων λωρίδων. Ο χαρακτηρισμός των μνημείων ως πολιτιστική κληρονομιά τους δίνει πρόσβαση σε χρηματοδότηση των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρησή τους ενώ προβάλλονται σε τουριστικούς οδηγούς σε όλο τον κόσμο.

Hot this week

VIRAL: Το βίντεο που έκανε τους τρεις υποψηφίους… να παίζουν μουσικές καρέκλες – Τι καταγγέλλει ο δημιουργός

Ένα χιουμοριστικό βίντεο με πρωταγωνιστές τους τρεις υποψηφίους για...

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ – Φωτιά και ζημιές στο πλοίο

Ένα πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, ενώ έπλεε προς...

ΔΗΣΥ: Κλείδωσε η μάχη για το χρίσμα – Οι ημερομηνίες-κλειδί για τις μεγάλες αναμετρήσεις

Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ καθορίστηκε...

Topics

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ – Φωτιά και ζημιές στο πλοίο

Ένα πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, ενώ έπλεε προς...

ΔΗΣΥ: Κλείδωσε η μάχη για το χρίσμα – Οι ημερομηνίες-κλειδί για τις μεγάλες αναμετρήσεις

Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ καθορίστηκε...

G7: «Ανοίγουν» τα στρατηγικά αποθέματα-100 εκατ. βαρέλια για την ενεργειακή κρίση

Σε συντονισμένη παρέμβαση στην ενεργειακή αγορά προχωρούν οι χώρες...

Related Articles

Popular Categories