TΡΑΠΕΖΑ: «O ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ»

Καλοπληρωτής δανειολήπτης ο οποίος έχασε την δουλειά του, χρωστά χιλιάδες ευρώ, συνεχίζει όμως να πληρώνει το δάνειο του ανελλιπώς (παρόλο που είναι άνεργος). Ο ίδιος ζητά μείωση του επιτοκίου ενώ η Τράπεζα σφυρίζει αδιάφορα διερωτώμενη εάν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις του.

Αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, θέλησε να εκφράσει το παράπονο του προς συγκεκριμένη γνωστή τράπεζα του τόπου μας. Συγκεκριμένα ο αναγνώστης ο οποίος έχει απολυθεί από τη δουλειά του, λόγω της πανδημίας , συνεχίζει να πληρώνει ανελλιπώς το χρέος του προς την εν λόγω Τράπεζα όπως ανέκαθεν έπραττε εδώ και χρόνια και μάλιστα τους τελευταίους μήνες που είναι άνεργος. Θέλοντας όμως  να προλάβει πιθανές άσχημες καταστάσεις, ζήτησε από την Τράπεζα να του μειώσει το επιτόκιο ούτως ώστε να μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και στο μέλλον .

Η Τράπεζα όμως αμφιβάλλει  εάν ο αναγνώστης θα είναι σε θέση να πληρώνει τις δόσεις του και στο μέλλον και για αυτό ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να του «κατεβάσει» το επιτόκιο ,το οποίο αξίζει  να σημειωθεί ότι είναι αρκετά πιο υψηλό από άλλες τράπεζες. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του δανειολήπτη ότι με την μείωση του επιτοκίου θα είναι πιο εύκολο να πληρώνει την Τράπεζα σε βάθος χρόνου, εκείνη εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω του ότι φοβάται ότι θα χάσει τα λεφτά της!

Να σημειωθεί ότι ο αναγνώστης μας, τους διαβεβαίωσε επανειλημμένως ότι για τουλάχιστον ένα χρόνο θα μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του με την ίδια συνέπεια που το έπραττε ως σήμερα.

Τα ερωτήματα του, είναι καίρια. Γιατί οι Τράπεζες δεν βοηθούν άνεργους ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ δανειολήπτες;.

Τι πρέπει να γίνει τελικά, να σταματήσει να πληρώνει το δάνειο του ώστε να πάει στα κόκκινα δάνεια; (και εάν ναι, τι θα γίνει τελικά;)

Για ποιους λόγους το κάνει αυτό η συγκεκριμένη Τράπεζα;

Μήπως έχουν δοθεί οδηγίες να «πιάνουν» τα σπίτια του κόσμου;

Αφού πληρώνει το δάνειο του σήμερα που είναι άνεργος με κάθε τρόπο που βρίσκει, υπάρχει πιθανότητα να μην τους πληρώνει όταν βρει δουλειά;

Ο αναγνώστης στην επιστολή του καταλήγει ότι δεν ζήτησε να του αποσβεστεί το δάνειο απλά τους ζήτησε πιο χαμηλό επιτόκιο κάτι που προφανώς δεν μπορούν να πράξουν για τους δικούς τους λόγους.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Hot this week

CAROB AWARDS 2026: Ρεκόρ συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής έργων για...

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ηλεκτρισμό τη Δευτέρα

Προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθούν τη...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 23ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε περιπολικό με ρόπαλο

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεμεσό,...

ΠΑΦΟΣ: Σοβαρά τραυματισμένος 77χρονος μετά από σύγκρουση σε περιτοίχισμα οικίας – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 77χρονος, μετά από οδική σύγκρουση...

Topics

CAROB AWARDS 2026: Ρεκόρ συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής έργων για...

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ηλεκτρισμό τη Δευτέρα

Προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθούν τη...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 23ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε περιπολικό με ρόπαλο

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεμεσό,...

OΜΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: 121 μαραθώνιοι για τις 121 ψυχές της «Ήλιος»-Δείτε τη συνέντευξη

Ένας μαραθώνιος για κάθε ψυχή που χάθηκε. 121 μαραθώνιοι...

Related Articles

Popular Categories