Πρότυπα ομορφιάς και ιστορίες για άγριους, που ένα ρετούς σε μια φωτογραφία σε κάνουν την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου. Που όταν έχεις οποιαδήποτε ατέλεια την καλύπτεις απλά με μια εφαρμογή. Και όταν, ο άλλος σε βλέπει από κοντά διερωτάται εάν αυτή που μόλις είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η αληθινή γυναίκα. Γιατί, αυτή η γυναίκα την έχεις ερωτευτεί από μια φωτογραφία ή ακόμη και πολλές που βάζει στο προσωπικό της προφίλ για να αποδείξει ότι είναι όμορφη, θεωρώντας ότι δεν έχει οποιονδήποτε κόμπλεξ ή ανασφάλεια. Δεν είναι κακό να φτιάχνεις μια φωτογραφία σου για να δείχνεις πιο φρέσκια και να είσαι ελκυστική. Όμως δεν χρειάζεσαι να φωτίζεις τόσο πολύ το πρόσωπο σου ή το σώμα σου, παριστάνοντας το φωτομοντέλο.
Τα τελευταία χρόνια έτσι είδους φωτογραφίες έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Ο κάθε ένας από εμάς σε κάποια στιγμή της ζωής του όταν νιώθει οποιανδήποτε ανασφάλεια για τον εαυτό του πέφτει στην παγίδα του ρετούς και «φτιάχνει» την φωτογραφία του ώστε να αρέσει περισσότερο να πάρει περισσότερα like και να του ανεβούν την αυτοπεποίθησή του οι διαδικτυακοί του φίλοι. Ποιος όμως είναι βασικά ο λόγος, κάθε τρεις και λίγο να δημοσιεύονταν έτσι είδους φωτογραφίες;
Πόσο μόνη νοιώθει μέσα της κάποια που ντύνεται φτιάχνεται και δείχνει ότι θα πάει στο χορό να ποζάρει για να αναρτήσει μια φωτογραφία της στο διαδίκτυο. Δεν είναι κακό να δημοσιεύονται φωτογραφίες στο διαδίκτυο, κακό είναι να προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Να μην αγαπάς τις οποιεσδήποτε ατέλειες σου και να δείχνεις στις υπόλοιπες γυναίκες ότι «κοιτάξτε είμαι ομορφότερη από εσάς»…Και δυστυχώς, περισσότερο είναι οι γυναίκες που το κάνουν και ελάχιστοι είναι οι άντρες που ασχολούνται τόσο πολύ με το οποιονδήποτε ρετούς.
Οι καλοστημένες πόζες με ύφος φωτομοντέλου ή ακόμη σε ανέμελο αθώο ή άλλοτε ελκυστικού ύφους φανερώνουν όλες τις ανασφάλειες που μπορεί να έχει κάποιος. Δεν έχει σημασία εάν ο άλλος έχει μεγάλο στόμα, μάτια, μύτη ή αυτιά. Έχει ρυτίδες, πανάδες, σπυράκια, σημασία έχει αυτό που είμαστε και έχουμε κρυμμένο μέσα στην ψυχή μας.
Δεν μπορείς να κρίνεις κάποια/ον από μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα ούτε να την χλευάσεις για τις οποιονδήποτε ατέλειες της, για το κορμί της γιατί με αυτό τον τρόπο μειώνεις τον εαυτό σου. Όπως δεν μπορείς επίσης να «ξεγελάσεις» τον άλλο με τα αθώα βλέμματα σου, την υποτιθέμενη ομορφιά σου και να μην δείξεις τον αληθινό σου εαυτό.
Είναι όμορφο να μεγαλώνεις, να αποκτάς παιδιά, να έχεις οποιεσδήποτε ατέλειες και να έχεις αυτοπεποίθηση. Γιατί αυτή είναι η ομορφιά της ψυχής και όχι μια φωτογραφία ψεύτικη. Μια φωτογραφία κάλπικη που όταν σε δουν από κοντά διερωτάται κάποιος, εάν πραγματικά είσαι εσύ και όχι κάποια άλλη…