ΧΡΥΣΩ ΜΑΚΑΡΙΟΥ: ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ταλαντούχα Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό αφιέρωμα με τον τίτλο «Φώς εκ σκότους λάμψαι!» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Ένα μουσικό βίντεο που θα καθηλώσει τους θαυμαστές της.

Με δική της πρωτοβουλία η Κύπρια σοπράνο με τον καλλιτεχνικό φορέα “Vienna Quartiere Artistico” και τον ομογενειακό σύλλογο  “Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Intergrationsverein” θα κάνει πρεμιέρα διαδικτυακά διαδικτυακά στο Youtube το Σάββατο 8 Μαΐου  στις 11:00.

Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση κατά των Οθωμανών και την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στο μουσικό φιλμάκι γίνεται μία εικονογραφημένη περιδιάβαση από την Γαλλική Επανάσταση, μητέρα όλων των σύγχρονων επαναστάσεων και σημείο έμπνευσης της όπερας “Andrea Chenier” του Giordano, στην οποία ανήκει και η εν λόγω άρια “La mamma morta”. Ακολούθως, μέσα από τα μάτια των σπουδαιότερων φιλελλήνων ζωγράφων όπως ο Ευγένιος Ντελακρουά και άλλοι, παρουσιάζονται πίνακες οι οποίοι αποθανάτισαν την έξοδο του Μεσολογγίου, την τρομερή σφαγή των Ελλήνων κατοίκων της Χίου από τους Οθωμανούς αλλά και πίνακες από όλες τις σπουδαίες στιγμές της Εθνικής Παλιγγενεσίας των Ελλήνων.

Στο βίντεο θα παρελάσουν μπροστά από τον θεατή οι κρισιμότερες στιγμές της ιστορίας του ελληνικού έθνους του 20 αιώνα, από τους αγώνες των Μακεδονομάχων, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον διωγμό των Ελλήνων από τη Σμύρνη μέχρι την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα κατοχή της.  

Στο μουσικό μέρος συμμετέχουν η σοπράνο Χρύσω Μακαρίου (φωνή), στο πιάνο η Ερίνα Νακασάκου και στο βιολοτσέλο η Άγκνεσκα Καμπουτ. H καλλιτεχνική ιδέα ανήκει στη Χρύσω Μακαρίου και Δρ. Σπυριδούλα Κατσαρού. Την φωτογράφηση της Χρύσως Μακαρίου στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία έχει πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Α. Μακαρίου και τις φωτογραφίες έχει επιμεληθεί ο Πέτρος Δημητρίου (Πέτρος Ναβόνα). Οι πίνακες εικονογραφούν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την στιγμή της επιθυμητής λύτρωσης και είναι δημιουργίες του πατέρα της Χρύσως Μακαρίου, του πολύ γνωστού Κύπριου ζωγράφου Αντρέα Μακαρίου. Την επιμέλεια/μοντάζ του βίντεο έχει αναλάβει ο Δημήτρης Α. Μακαρίου.

Το μουσικό αφιέρωμα θα ανεβεί στο  ακόλουθο link του Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=gB7YjHDYssk

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Φωτογραφία και ποίηση σε έναν κοινό διάλογο τέχνης και προσφοράς

Ανοίγει επίσημα τις πύλες της η έκθεση «Echoes of...

ΚΑΝΝΕΣ: Η κυπριακή τέχνη στο κόκκινο χαλί – Πώς να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη

Στο Φεστιβάλ Καννών έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση η ηθοποιός Sabrina...

ΠΑΦΟΣ: 15 χρόνια φυλάκιση σε 35χρονο για απόπειρα φόνου σε φαρμακείο

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 15 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο...

CY-ALERT: Η Κύπρος ενεργοποιεί το σύστημα άμεσης προειδοποίησης πολιτών – Έρχονται προειδοποιητικά μηνύματα-(Βίντεο)

Το νέο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης Πληθυσμού CY-Alert τίθεται σε...

«ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΙΩΝ» ΤΗΣ LIDL ΚΥΠΡΟΥ: Όταν οι εταιρικές αξίες γίνονται τραγούδι και έμπρακτη επένδυση στη νέα γενιά

Με 20 νέες θέσεις Υποδιευθυντών/ριών Καταστημάτων, η εταιρεία μετατρέπει...

Topics

ΚΑΝΝΕΣ: Η κυπριακή τέχνη στο κόκκινο χαλί – Πώς να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη

Στο Φεστιβάλ Καννών έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση η ηθοποιός Sabrina...

ΠΑΦΟΣ: 15 χρόνια φυλάκιση σε 35χρονο για απόπειρα φόνου σε φαρμακείο

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 15 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο...

«ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΙΩΝ» ΤΗΣ LIDL ΚΥΠΡΟΥ: Όταν οι εταιρικές αξίες γίνονται τραγούδι και έμπρακτη επένδυση στη νέα γενιά

Με 20 νέες θέσεις Υποδιευθυντών/ριών Καταστημάτων, η εταιρεία μετατρέπει...

«ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ»: Το Σωματείο LIONS Κύπρου διοργανώνει φιλανθρωπικό δείπνο

Το Σωματείο LIONS Κύπρου «ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ» διοργανώνει φιλανθρωπικό...

SERENA BEACH RESTAURANT: O απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός!

Στον μαγευτικό χώρο του Serena Beach Restaurant, που άνοιξε...

Related Articles

Popular Categories