Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
10.5 C
Cyprus

Πραγματοποιήθηκε ο 5ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Robotic Day & FIRST Tech Challenge Cyprus 2026

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, στη Λευκωσία, ο 5ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotic Day & FIRST Tech Challenge Cyprus 2026, με τη συμμετοχή 600 και πλέον μαθητών και με διεθνή συμμετοχή ομάδων από τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωσή του, το μη-κερδοσκοπικό Ίδρυμα Achievement Foundation for Talented and Gifted Youth αναφέρει ότι η φετινή διοργάνωση αποτελείτο από δύο μέρη, το Robotic Day Cyprus 2026, όπου έγιναν οι ρομποτικές προκλήσεις που αφορούν στις ρομποτικές πλατφόρμες LEGO και ARDUINO, καθώς επίσης το FIRST Tech Challenge Cyprus 2026, με τις ρομποτικές προκλήσεις που αφορούν στην προηγμένη ρομποτική πλατφόρμα REV.

Ο διαγωνισμός, όπως αναφέρει το Ίδρυμα, ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες των διαφόρων ρομποτικών προκλήσεων του Robotic Day Cyprus, που κέρδισαν το δικαίωμα για συμμετοχή στον αντίστοιχο διαγωνισμό Robotic Day Prague 2026, στην Πράγα, Τσεχία, τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Achievement Foundation for Talented and Gifted Youth, οι νικήτριες ομάδες, λόγω των διαφόρων ρομποτικών προκλήσεων, είναι αρκετές και προέρχονται από διάφορα σχολεία και ιδιωτικά φροντιστήρια.

Επίσης, αναφέρει ότι ο διαγωνισμός ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες του FIRST Tech Challenge Cyprus. Με βάση την κατάταξη των ομάδων στο ρομποτικό μέρος του διαγωνισμού, καθώς και με βάση τα βραβεία που έχουν λάβει οι ομάδες, οι 5 ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο εξωτερικό, είναι οι εξής:

Μια θέση για Χιούστον Αμερική τον Απρίλιο:

  1. Lumio School Robobober

Τέσσερεις θέσεις για Αϊντχόβεν Ολλανδία τον Ιούνιο και Κωνσταντινούπολη Τουρκία τον Ιούνιο:

  1. Epiteugma Revved Up 1
  2. Gearline
  3. Epiteugma Revved Up Jr 2
  4. Epiteugma Gladiators 2

Το ρομποτικό Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου 2026, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης, η διοργάνωση είχε την στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), του Επιστημονικού & Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ), της Delema McCann Cyprus, και της Cyta.

Tην διοργάνωση στήριξε ως ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ χορηγός το Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας (ΙΔΕΚ) και ως ΧΡΥΣΟΣ χορηγός η εταιρεία Wargaming. Στήριξαν επίσης ως ΑΡΓΥΡΟΙ χορηγοί οι εταιρείες Ergo Energy, Electi, Αλφαμέγα, Eurobank και NetU και ως ΧΑΛΚΙΝΟΙ χορηγοί τα πανεπιστήμια UCLan Cyprus και Frederick University – Mobile Devices Lab.

Τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Robotic Day & FIRST Tech Challenge Cyprus 2026 διοργάνωσε το εγγεγραμμένο μη-κερδοσκοπικό Ίδρυμα Achievement Foundation for Talented and Gifted Youth.

Hot this week

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές και άνεμοι στο σκηνικό-Σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία

Ο καιρός συνεχίζει να θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά άνοιξη,...

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Νύχτα παραβάσεων και ελέγχων σε όλη την Κύπρο

Έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας το βράδυ που...

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Ο άνεμος δεν άφησε τίποτα στη θέση του – Δέντρα κάτω, θερμοκήπια…και πατάτα στο δρόμο-(Φώτο-Βίντεο)

Εκτεταμένα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κύπρου προκάλεσε η...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές και άνεμοι στο σκηνικό-Σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία

Ο καιρός συνεχίζει να θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά άνοιξη,...

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Νύχτα παραβάσεων και ελέγχων σε όλη την Κύπρο

Έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας το βράδυ που...

ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα ονόματα των 56 υποψηφίων που διεκδικούν θέση στη Βουλή – Συμμετείχαν 16.080 πολίτες

Δεκαέξι χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε...

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Κυβερνοεπιθέσεις πλήττουν ιστοσελίδες στην Κύπρο

Κύμα κυβερνοεπιθέσεων δέχονται τις τελευταίες ημέρες ιστοσελίδες στην Κύπρο,...

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πτώση δέντρου προκαλεί ζημιές σε όχημα- (Βίντεο)

Δέντρο σε χώρο στάθμευσης αποκόπηκε ξαφνικά, καταπλακώνοντας αυτοκίνητο που...

Related Articles

Popular Categories