Το Kitasweather εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρούς έως θυελλώδεις δυτικούς και βορειοδυτικούς ανέμους, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ραγδαία αλλαγή σκηνικού φέρνει ο καιρός μέσα στα επόμενα 24ωρα, με τη φύση με βροχές, χιόνια και άνεμοι που… δεν αστειεύονται.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντομα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες ενδεχομένως με χαλάζι και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι τοπικά θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί, με πρόσκαιρη εξασθένηση το Σάββατο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


