ΣΙΝΔΕΪ: Χρειάστηκαν μόνο δύο άτομα για να σκορπίσουν τον θάνατο – Ο ήρωας με την άσπρη μπλούζα αφόπλισε έναν από τους δράστες- (Βίντεο)

Μόνο δύο άτομα ήταν αρκετά για να σκορπίσουν τον πανικό και τον θάνατο, αφήνοντας πίσω τους 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εβραϊκής γιορτής Χανουκά και έχει πλέον χαρακτηριστεί επίσημα ως τρομοκρατική από τις αυστραλιανές Αρχές.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μαλ Λάνιον, οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας ένοπλος σκοτώθηκε κατά την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Ναβίντ Άκραμ, 24 ετών, από το προάστιο Μπόνιριγκ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Συγκλονιστικές στιγμές κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στην παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ, όταν πολίτης παρενέβη θαρραλέα και κατάφερε να αφοπλίσει έναν από τους δράστες.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί, άνδρας με άσπρη μπλούζα αιφνιδίασε τον ένοπλο, ο οποίος πυροβολούσε με καραμπίνα, και κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο, αποτρέποντας πιθανώς ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία. Η παρέμβασή του χαρακτηρίζεται καθοριστική, σε σκηνές που αποτυπώνουν τον πανικό αλλά και την αυτοθυσία μέσα στο χάος της επίθεσης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί η φωτογραφία του πολίτη που κατάφερε να αφοπλίσει τον ένοπλο, με τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρις Μινς, να τον χαρακτηρίζει «γνήσιο ήρωα». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Άχμεντ Ελ Άχμαντ, 43 ετών, μουσουλμανικού θρησκεύματος, ο οποίος ρίσκαρε τη ζωή του για να προστατεύσει και να σώσει τους συμπολίτες του, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της επίθεσης.

Οι Αρχές διέψευσαν τις αρχικές πληροφορίες περί συμμετοχής τρίτου ενόπλου, ξεκαθαρίζοντας ότι το μακελειό προκλήθηκε αποκλειστικά από δύο άτομα. Παράλληλα, ειδική ομάδα πυροτεχνουργών εξετάζει ύποπτες συσκευές αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Η παραλία Μπόνταϊ παραμένει αποκλεισμένη για λόγους ασφαλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαλεύκανση των κινήτρων της επίθεσης και για την πλήρη αποκατάσταση της ασφάλειας. Μια γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία, με δύο δράστες να αρκούν για να βυθίσουν μια ολόκληρη κοινότητα στο πένθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πασχαλινή εκδήλωση για όλη την οικογένεια -Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Δήμος Λεμεσού ετοιμάζει Πασχαλινές εκπλήξεις που θα προσφέρουν...

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αποζημίωση σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δημοσίευσε την απόφαση Α2847/2026, με...

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ: Παρουσίασε έρευνα σε συνέδριο αιματολογίας και συνάντηση της ΕΕ για Τεχνητή Νοημοσύνη και εκπαίδευση

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετείχε πρόσφατα σε...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ: Ζητά συγγνώμη από τον Φειδία Παναγιώτου – Το βίντεο κοινοποιήθηκε από τον Ευρωβουλευτή-(Βίντεο)

Ο Γιάννης Καρεκλάς απηύθυνε δημόσια απολογία προς τον Ευρωβουλευτή...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Το Ιράν στρατολογεί παιδιά μόλις 12 ετών

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν απηύθυναν πρόσφατα έκκληση...

Topics

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πασχαλινή εκδήλωση για όλη την οικογένεια -Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Δήμος Λεμεσού ετοιμάζει Πασχαλινές εκπλήξεις που θα προσφέρουν...

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αποζημίωση σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δημοσίευσε την απόφαση Α2847/2026, με...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Το Ιράν στρατολογεί παιδιά μόλις 12 ετών

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν απηύθυναν πρόσφατα έκκληση...

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ: Οικογένειες στη Λεμεσό μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων

Στο πλαίσιο των Ημερών Δράσης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για...

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ:.. μέσω Wolt, πλήρωσε με κάρτα Eurobank και κέρδισε ευρώ €πιστροφή

Η Wolt εντάσσεται στο πρόγραμμα €πιστροφή της Eurobank,...

Related Articles

Popular Categories