Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
7.1 C
Cyprus

KITΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Χαράς Ευαγγέλιο οι καταρρακτώδες βροχές-Mέχρι πότε θα ισχύει

- Advertisement -

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και πιθανό χαλάζι, με τα φαινόμενα να κάνουν είσοδο από το πρωί. Οι ουρανοί άνοιξαν, οι δρόμοι θυμίζουν λίγο… «παλιάς κοπής» χειμώνα, όπως γινόταν πάντα τέτοιες μέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνδυασμός βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, κυρίως τα νότια και ανατολικά, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν και τα βόρεια καθώς και ορεινές περιοχές. Κατά τη διάρκεια καταιγίδας είναι πιθανό να σημειωθεί χαλαζόπτωση, ενώ οι άνεμοι θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση, με ισχύ από τις 05:00 μέχρι τις 16:00 της 10ης Δεκεμβρίου.

Η ένταση της βροχής εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών την ώρα, με τη συνολική βροχόπτωση να αναμένεται γύρω στα 50 χιλιοστά σε διάστημα έξι ωρών.Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια και στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε παράλιες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα.Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ: Απευθύνει έκκληση για στήριξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα»

Μια ανθρώπινη κραυγή αγωνίας απευθύνει η ηθοποιός Ελένη Ράντου,...

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ: «Οι Μεγάλες Προκλήσεις για το Θέατρο του 21ου Αιώνα»

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θέατρο στις αρχές...

ΕΔΕΚ: Ανακοίνωσε τους δύο υποψήφιοι της Πάφου

Η ΕΔΕΚ προχώρησε στην παρουσίαση των δύο υποψήφιων βουλευτών...

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Προσοχή στις μετακινήσεις λόγω κακοκαιρίας «Byron»

Με την κακοκαιρία «Byron» να αναμένεται να πλήξει έντονα...

EUROVISION: Αποχωρεί και η Melody– Μήνυμα διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Η Ισπανία έγινε η τέταρτη χώρα που ανακοίνωσε την...

Topics

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ: «Οι Μεγάλες Προκλήσεις για το Θέατρο του 21ου Αιώνα»

Τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θέατρο στις αρχές...

ΕΔΕΚ: Ανακοίνωσε τους δύο υποψήφιοι της Πάφου

Η ΕΔΕΚ προχώρησε στην παρουσίαση των δύο υποψήφιων βουλευτών...

EUROVISION: Αποχωρεί και η Melody– Μήνυμα διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Η Ισπανία έγινε η τέταρτη χώρα που ανακοίνωσε την...

«BYRON»: Έρχονται τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος – Αύξηση στα φράγματα

Ο κυκλώνας «Byron» ολοκληρώνει σήμερα και αύριο τα πιο...

Related Articles

Popular Categories