Μετά από εβδομάδες όπου η «Adel» έκανε αισθητή την παρουσία της χωρίς το πολυπόθητο… κάτι παραπάνω, όλα δείχνουν πως η αναμονή φτάνει στο τέλος της. Οι Μετεωρολόγοι προειδοποιούν για αλλαγή σκηνικού, με τις βροχές να ετοιμάζονται να κάνουν επιτέλους το ντεμπούτο τους.
Από το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, μια υποσχόμενη διαταραχή αναμένεται να αγγίξει την περιοχή μας, φέρνοντας παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Τα πρώτα στάδια του φαινομένου φαίνεται να είναι τα πιο έντονα, με κάποιες καταιγίδες να αγγίζουν τα όρια του ακραίου. Η θερμοκρασία επιτέλους «προσγειώνεται» στα φυσιολογικά της επίπεδα, ύστερα από περίοδο που κυμαινόταν 2–4 βαθμούς πάνω από τα συνηθισμένα. Από το Σάββατο, επιστρέφουμε στα γνώριμα, χειμωνιάτικα δεδομένα.

Μπορεί η πρώτη δόση βροχής να μη φέρει άμεσο θαύμα, όμως αν τα φαινόμενα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες —όπως δείχνουν οι τάσεις— τότε μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να καταγράφονται οι πρώτες ουσιαστικές εισροές. Οι δυνατές καταιγίδες παίζουν σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από επαναλαμβανόμενα συστήματα βροχών. Όλα δείχνουν πως μπαίνουμε επιτέλους σε μια περίοδο όπου τα φράγματα θα αρχίσουν να παίρνουν βαθιές ανάσες. Όχι με θεαματικά άλματα, αλλά με σταθερή και προοδευτική ενίσχυση — κάτι που ευχόμαστε να επαληθευτεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


