#20ΓΙΑΣΕΝΑ: 438 αναφορές σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο- Η καμπάνια κινητοποιεί οργανώσεις και σχολεία-(Βίντεο)

Στην Κύπρο, η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα, μόνο το 2024 καταγράφηκαν 438 αναφορές, δηλαδή ένα παιδί κάθε μέρα. Και αυτά είναι μόνο τα παιδιά που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών Ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση (18 Νοεμβρίου 2025), το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού εγκαινίασε την εκστρατεία #20ΓιαΣένα, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν πολλοί οργανισμοί και σχολεία, προωθώντας την ιδέα ότι 20 λεπτά αφιερωμένα σε ένα παιδί μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μαζί για τα παιδιά: Οι εργαζόμενοι του ΘΟΚ συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια #20ΓιαΣένα για την προστασία και την ασφάλεια κάθε παιδιού.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υπενθυμίσει σε όλους ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει μόνο του. Η κοινωνία οφείλει να το προστατεύει, να το στηρίζει και να το ενθαρρύνει να μεγαλώνει με ασφάλεια. Γιατί κάθε παιδί αξίζει να χαμογελά και να μεγαλώνει χωρίς φόβο.

Η εκστρατεία #20ΓιαΣένα κάλεσε πολίτες και παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά, μετατρέποντας την ευαισθητοποίηση σε πράξη. Οι ενήλικες μελέτησαν τα πέντε αιτήματα για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών, αφιέρωσαν 20 λεπτά από τον εργασιακό τους χρόνο σε δράσεις ευαισθητοποίησης και μοιράστηκαν φωτογραφίες με το μήνυμα #20ΓιαΣένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, στα σχολεία τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καταγράφοντας τις ανάγκες τους για ασφάλεια στον ειδικό χώρο με την ονομασία «Ο Τοίχος έχει Φωνή», ο οποίος φωτογραφήθηκε και κοινοποιήθηκε με το ίδιο hashtag.

Το ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος στηρίζει την αξιέπαινη καμπάνια #20ΓιαΣένα, προωθώντας την προστασία και την ασφάλεια κάθε παιδιού.

Η εκστρατεία προωθεί πέντε βασικά αιτήματα. Την ουσιαστική ψυχολογική στήριξη για τα παιδιά, τοποθέτηση ψυχολόγου σε κάθε σχολείο, εκπαίδευση των παιδιών στην αναγνώριση κινδύνων, άμεση αντιμετώπιση κάθε μορφής κακοποίησης και αποτελεσματική αφαίρεση υλικού κακοποίησης από το διαδίκτυο σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Στην καμπάνια #20ΓιαΣένα, και η Εμπορική Σχολή Λεμύθου λέει «Όχι στη σεξουαλική κακοποίηση»!

Στην καμπάνια #20ΓιαΣένα, και το Πανεπιστήμιο Νεαπόλις

To Κέντρο Ημέρας «Δικαίωμα Ελπίδας», συμμετέχει σύσσωμο στην εκστρατεία

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού στηρίζει την εκστρατεία #20ΓιαΣένα της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Κύπρο.

Ο Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την εκστρατεία #20ΓιαΣένα, υπενθυμίζοντας ότι κανένα παιδί δεν είναι μόνο του.

Και η ΕΔΕΚ συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού: #20ΓιαΣένα

Η ΑΑΕΚ συμμετέχει στην εκστρατεία με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών Ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση.

Οι εργαζόμενες στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Το μήνυμα της μετάνοιας και της αυτοκριτικής

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί την πιο κατανυκτική και ουσιαστική...

ΓΙAΝΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το μεγάλο στοίχημα της εμπιστοσύνης κράτους–πολιτών-Με αφορμή τις αποκαλύψεις Δρουσιώτη

Ο Γιάννος Γεωργιάδης, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Γραφείου...

ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ: Πολίτες και ΟΥΚ ένωσαν δυνάμεις για τα παιδιά με καρκίνο στη Βουλιαγμένη-(Φώτο-Βίντεο)

Το στοίχημα που είχε θέσει ο ευρωβουλευτής Λούκας Φουρλάς...

ΙΡΑΝ-ΤΡΑΜΠ: Απειλές και διεκδικήσεις για το Στενό του Ορμούζ-Διορία μέχρι την Τρίτη

Το Ιράν ζητά αποζημίωση για να ανοίξει ξανά το...

32ΧΡΟΝΟΣ: Εκτινάχθηκε από μοτοσικλέτα – Βαριά τραυματισμένος ο νεαρός οδηγός

Σοβαρά τραυματίστηκε 32χρονος οδηγός μοτοσικλέτας γύρω στις 13:00, όταν,...

Topics

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Το μήνυμα της μετάνοιας και της αυτοκριτικής

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί την πιο κατανυκτική και ουσιαστική...

32ΧΡΟΝΟΣ: Εκτινάχθηκε από μοτοσικλέτα – Βαριά τραυματισμένος ο νεαρός οδηγός

Σοβαρά τραυματίστηκε 32χρονος οδηγός μοτοσικλέτας γύρω στις 13:00, όταν,...

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Διαμαρτυρία αύριο έξω από τη Βουλή – Εκατοντάδες έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ: Διαμαρτυρία vegan ακτιβιστών στο Σύνταγμα κατά της σφαγής των αρνιών-(Φώτο)

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα vegan ακτιβιστές...

Related Articles

Popular Categories