ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ: Έφυγε από τη ζωή μια σπουδαία σκηνοθέτιδα του κυπριακού θεάτρου -«Φεύγω από το Ογκολογικό παίρνοντας παράταση ζωής» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις της

Με θλίψη έγινε γνωστός ο θάνατος της σπουδαίας σκηνοθέτιδας, Αλεξίας Παπαλαζάρου. Η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια μιας δημιουργού που υπηρέτησε με αφοσίωση και ήθος το κυπριακό θέατρο.

Η Αλεξία Παπαλαζάρου έφυγε από τη ζωή περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, αφήνοντας πίσω της ένα σημαντικό έργο και ένα παράδειγμα γενναιότητας, καθώς αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της νόσου που την ταλαιπώρησε. Στην ανακοίνωση, η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου τονίζει ότι η Αλεξία αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα ψυχικού σθένους και ευαισθησίας, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κυπριακή θεατρική σκηνή. Οι λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Στην ανακοίνωση της η Ένωση καταλήγει με την ευχή η μνήμη της να παραμείνει ζωντανή και αιωνία.

Η σπουδαία κυπριακή σκηνοθέτιδα Αλεξία Παπαλαζάρου έφυγε από τη ζωή, μετά από οκταετή μάχη με τον καρκίνο. Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε μιλήσει ανοιχτά για την ασθένειά της: αρχικά διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος, λίγα χρόνια μετά στους πνεύμονες και αργότερα στον εγκέφαλο, με μεταστάσεις που σημάδεψαν τη ζωή της. Η ίδια είχε τονίσει τη δύναμη που αντλούσε από την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες της, καθώς και την αφοσίωσή της στη ζωή και το θέατρο, παρά τις δυσκολίες.

«Φεύγω από το Ογκολογικό παίρνοντας παράταση ζωής» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις της σκηνοθέτιδας Αλεξίας Παπαλαζάρου

Η σπουδαία σκηνοθέτιδα Αλεξία Παπαλαζάρου παλιότερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, είχε μιλήσει στο συνέδριο «Πιο Δυνατοί Μαζί» του ΠΑΣΥΚΑΦ για την πολύχρονη μάχη της με την ασθένεια. Η περιπέτειά της ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 με διάγνωση καρκίνου στο στήθος, επανεμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2021 στους πνεύμονες και, τον Οκτώβριο του 2022, η ασθένεια προσέβαλε τον εγκέφαλο. Η ίδια μοιράστηκε την εμπειρία της με ειλικρίνεια και δύναμη, τονίζοντας τον ρόλο της οικογένειας, των φίλων και των συνεργατών της στη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής αντοχής της, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης των ασθενών από το κράτος και την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Καταναλωτές καταγγέλλουν αποκοπές από την ΑΗΚ μόλις βγει ο ήλιος

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν τις τελευταίες ημέρες οι συνεχόμενες αποκοπές...

ΟΜΟΝΟΙΑ–ΑΠΟΕΛ: Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι και ροκ τραγούδι ανεβάζει την ένταση πριν τη σέντρα-(Βίντεο)

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά...

Topics

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Καταναλωτές καταγγέλλουν αποκοπές από την ΑΗΚ μόλις βγει ο ήλιος

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν τις τελευταίες ημέρες οι συνεχόμενες αποκοπές...

ΟΜΟΝΟΙΑ–ΑΠΟΕΛ: Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι και ροκ τραγούδι ανεβάζει την ένταση πριν τη σέντρα-(Βίντεο)

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά...

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Παιδιά από 12 ετών στη χρήση ουσιών – Αύξηση σε κοκαΐνη και crystal meth στην Κύπρο

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η χρήση ουσιών σε ανήλικους στην...

Related Articles

Popular Categories