Μετά από sold out σε Λεμεσό, Λευκωσία και Δερύνεια, τα Χορικά Ύδατα της Λίνας Νικολακοπούλου δίνουν την τελευταία τους παράσταση στην Κύπρο, ενώ σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Η παράσταση θα ανεβεί την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025, στις 21:00, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας 2025.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ
Η περιοδεία ξεκινά από τα Τρίκαλα στις 10 Ιουλίου και συνεχίζεται στον Βόλο (Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Παρασκευή 11 Ιουλίου), στον Βύρωνα (Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» Κυριακή 13 Ιουλίου), στην Πετρούπολη (Θέατρο Πέτρας
Τρίτη 15 Ιουλίου), στη Θεσσαλονίκη (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Mάνος Κατράκης» Πέμπτη 17 & Παρασκευή 18 Ιουλίου), στον Πειραιά (Βεάκειο Θέατρο Δευτέρα 21 Ιουλίου), στη Χαλκίδα (Θέατρο «Ορέστης Μακρής» Τρίτη 22 Ιουλίου, στη Νίκαια (Κατράκειο Θέατρο
Τετάρτη 23 Ιουλίου), στην Ηλιούπολη (Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» Πέμπτη 24 Ιουλίου) και στον Κορυδαλλό (Δημοτικό Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» Παρασκευή 25 Ιουλίου) . Ακολουθούν παραστάσεις στην Πάτρα (Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων
(Παμπελοποννησιακό Στάδιο) Τρίτη 29 Ιουλίου 2025), στους Δελφούς (Υπαίθριο Θέατρο Δελφών Τετάρτη 30 Ιουλίου) και στο Αγρίνιο, ενώ στη συνέχεια η περιοδεία μεταφέρεται στην Κρήτη με παραστάσεις σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Σε κάθε πόλη, τα Χορικά Ύδατα καλούν το κοινό να ζήσει μια εμπειρία θεάτρου υψηλής αισθητικής, γεμάτη ποίηση, μουσική και χορό, δίνοντας νέα ζωή σε τραγούδια και χορικά που γεννήθηκαν πάνω στη σκηνή και επιστρέφουν σε αυτήν για να συναντήσουν ξανά τους θεατές τους.

Στη μακρόχρονη δημιουργική πορεία της – και στο θέατρο – η Λίνα Νικολακοπούλου έχει έρθει σε επαφή με σπουδαία έργα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο ρεπερτοριακό φάσμα, από το αρχαίο δράμα μέχρι και τη σύγχρονη δραματουργία, και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες και συνθέτες. Στην παράσταση Χορικά Ύδατα, η σημαντική Ελληνίδα ποιήτρια και στιχουργός έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, την επιλογή των κειμένων και των χορικών τους, καθώς και τη συγγραφή των συνδετικών κειμένων. Η παράσταση συνθέτει μια πολύχρωμη παλέτα με στιγμές κωμωδίας και δράματος, εστιάζοντας στα μεγάλα και διαχρονικά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο και ορίζουν τη φύση, τη μοίρα και τα έργα του.

Πολλά από αυτά τα θεατρικά τραγούδια αυτονομήθηκαν και μέσα στα χρόνια έγιναν μεγάλες επιτυχίες, με το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που τα αγάπησε να μη γνωρίζει ότι πρόκειται για τραγούδια βγαλμένα μέσα από το θέατρο. Στα Χορικά Ύδατα επιστρέφουν ξανά στην πηγή τους: τη θεατρική σκηνή. Με αφετηρία τη Λυσιστράτη (1986) και κατόπιν στις Τρωάδες, τον Πλούτο, τους Ιππείς, τον Οιδίποδα, Το Έκτο Πάτωμα, το Άγριο Μέλι, Το Σκλαβί κ.ά., η Λίνα Νικολακοπούλου αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της χορικής τέχνης, που αποτελεί συνδυασμό ποίησης, μουσικής και χορού. Τραγούδια γνωστά και άγνωστα, που έχουν μια θεατρική ιστορία να πουν, σμίγουν σε μια νέα συνθήκη υψηλής αισθητικής αξίας και ανοίγουν έναν συναισθηματικό διάλογο με τον θεατή. Ακούγονται, με τη σειρά αφήγησης της παράστασης, τα μουσικά έργα των: Oscar Strock, Γιώργου Κουρουπού, Θάνου Μικρούτσικου, Goran Bregovic, Γιώργου Χριστιανάκη, Σταμάτη Κραουνάκη και Νίκου Κυπουργού.

Η Λίνα Νικολακοπούλου έχει συνοδοιπόρους της στη δημιουργία της παράστασης μια ομάδα εξαίρετων καλλιτεχνών, που συμβάλλουν με το ταλέντο τους στο τελικό αποτέλεσμα: τους Άγγελο Μέντη και Άγγελο Αγγελή στα σκηνικά και τα κοστούμια αντίστοιχα, τον μουσικό Σωκράτη Λεπτό στις ενορχηστρώσεις, τη διεύθυνση ορχήστρας και τη μουσική διδασκαλία, και τον Φώτη Νικολάου στην κίνηση και τις χορογραφίες.

Προπώληση
http://▪ https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/xorika-ydata/
▪Τηλεφωνικά στο 210 9213310
▪Σε όλα τα καταστήματα Public

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: