ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ: Πρόλαβε τον καρκίνο του παχέος εντέρου-Σε ποιους απευθύνεται

Το νέο πληθυσμιακό πρόγραμμα για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή, με στόχο να προλάβει, να προστατεύσει και – κυρίως – να σώσει ζωές.

Με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και – πάνω απ’ όλα – τη σωτηρία ζωών, το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50 έως 74 ετών σε όλη την Κύπρο. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν δωρεάν στο σπίτι ένα απλό τεστ ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης (FIT), το οποίο μπορούν να πραγματοποιήσουν εύκολα μόνοι τους. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ακολουθεί παραπομπή για κολονοσκόπηση μέσω του ΓεΣΥ, χωρίς κόστος.

«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι συχνός, αλλά προλαμβάνεται. Με απλά μέσα και σωστή ενημέρωση μπορούμε να σώσουμε ζωές», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, ανακοινώνοντας την έναρξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο σχέδιο διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Και στο διάβα σου, ποιος ξέρει… μπορεί να συναντήσεις και την αλεπού

«Άλλο να δηλώνεις άνθρωπος και άλλο να είσαι». Μια...

ΛΟΝΔΙΝΟ: Από καταπράσινα έγιναν… καφέ – Η ξηρασία αλλάζει την εικόνα των πάρκων-(Βίντεο)

Εικόνα που δύσκολα θυμίζει το γνώριμο καταπράσινο Λονδίνο καταγράφεται...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΤ: Μισή ώρα μετά την αποχώρηση του ναυαγοσώστη πνίγηκε η 35χρονη μητέρα

Μισή ώρα περίπου μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας του...

Topics

ΛΟΝΔΙΝΟ: Από καταπράσινα έγιναν… καφέ – Η ξηρασία αλλάζει την εικόνα των πάρκων-(Βίντεο)

Εικόνα που δύσκολα θυμίζει το γνώριμο καταπράσινο Λονδίνο καταγράφεται...

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ: Η ανθρώπινη ζωή πάνω από …λίγα

Ο δημοσιογράφος του OLOI Media Νίκος Κατσαρός σχολιάζει με...

Related Articles

Popular Categories