ΜΙΤΣΕΡΟ: Συνεχίζουν τον αγώνα οι κάτοικοι για το ασφαλτικό εργοστάσιο – Έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του Εφετείου

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία επικρατεί στις κοινότητες της περιοχής Μιτσερού, μετά την απόφαση του Εφετείου στις 23 Ιανουαρίου 2025, η οποία, αν και επιβεβαίωσε το έννομο συμφέρον των κατοίκων, παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεση στο Διοικητικό Δικαστήριο, παραμερίζοντας την πρωτόδικη ακύρωση της πολεοδομικής άδειας του ασφαλτικού εργοστασίου.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν Δράσει» εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας απογοήτευση για την εξέλιξη, ενώ ξεκαθαρίζει πως ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται. «Με απόλυτο σεβασμό στα Κυπριακά Δικαστήρια, μελετούμε την απόφαση του Εφετείου και θα λάβουμε κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο για να υποστηρίξουμε τη νομιμότητα και το δίκαιό μας», τονίζουν οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες, καταγγέλλοντας ότι ο νυν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και πρώην Υπουργός Άμυνας απέστειλε επιστολή στο Πρωτόδικο Δικαστήριο χωρίς ενημέρωσή τους. Όπως ανέφεραν, η παρέμβαση αυτή προκάλεσε ανησυχία, καθώς υπογράφεται από πρόσωπο που είχε πολιτική εμπλοκή και επικαλείται το δημόσιο συμφέρον, ζητώντας επίσπευση της διαδικασίας, κάτι που οι κάτοικοι θεωρούν αχρείαστο.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες, καταγγέλλοντας ότι ο νυν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και πρώην Υπουργός Άμυνας απέστειλε επιστολή στο Πρωτόδικο Δικαστήριο χωρίς ενημέρωσή τους.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και ανακοινώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν θα δεχτούμε να αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να ερμηνεύεται κατά το δοκούν, όταν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ποιότητα ζωής μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η κοινή συνάντηση των επηρεαζόμενων κοινοτήτων και της Ομάδας Πρωτοβουλίας κατέληξε στην απόφαση για κλιμάκωση των δράσεων, προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματά τους και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε, ότι οι κάτοικοι της περιοχής, συνολικά 12 κοινότητες, είχαν αγωνιστεί από κοινού, ένθερμα για να πετύχουν το στόχο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Hot this week

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Στη φυλακή για πέντε ημέρες 47χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΛΕΜΕΣΟΥ: Παρέλυσε η μισή Λευκωσία – Χωρίς τραυματισμούς, μόνο αγανάκτηση- (Φώτο)

Η ανατροπή του φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σοβαρά τραυματίστηκαν δύο αδέλφια σε ατύχημα με ρυμούλκηση οχήματος – Στο νοσοκομείο 41χρονος

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Τραχώνι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ–ΛΕΜΕΣΟΥ: Απίστευτη ταλαιπωρία για οδηγούς – «Μιάμιση ώρα για διαδρομή 10 λεπτών»-(Βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία προκαλεί η ανατροπή φορτηγού στον...

Topics

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Στη φυλακή για πέντε ημέρες 47χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου στον...

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Έκοψαν» €164 χιλιάδες από υπόθεση με κοκαΐνη και κάνναβη

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα δήμευσης περιουσίας συνολικής...

ΠΑΦΟΣ: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν ο 22χρονος και η 21χρονη – Επείγουσα έκκληση για αίμα

Ιδιαίτερα κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του 22χρονου...

Related Articles

Popular Categories