ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ: Όταν η τέχνη του καλλιτέχνη γίνεται κραυγή-Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο «Γιατί;»

Ο καλλιτέχνης Χρήστος Κακούλης, θέλοντας να εκφράσει τον πόνο του και τη θλίψη του για την απώλεια νέων ανθρώπων στους δρόμους, επέλεξε να μιλήσει με τη δική του γλώσσα. Μέσα από τα χρώματα και τις πινελιές του στον καμβά, ο καλλιτέχνης γνωστός έως CRS δημιούργησε ένα έργο που αντικατοπτρίζει το βαθύ του αίσθημα για τα τροχαία δυστυχήματα και την επίδρασή τους στην κοινωνία.

Στην Κύπρο, η κοινή γνώμη βιώνει μια έντονη αίσθηση μουδιάσματος και λύπης εξαιτίας των πολλαπλών τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Αυτά τα τραγικά περιστατικά, που αφορούν κυρίως νέους οδηγούς, έχουν αφήσει πίσω τους θύματα και πληγές που πλήττουν τις τοπικές κοινωνίες.

«Από τους αιματοβαμμένους δρόμους μας, στην αιματοβαμμένη θάλασσα του τόπου μας»

Τα λόγια πολύ φτωχά…

Καλό ταξίδι.

CRS.

Η αναστάτωση και η ανησυχία είναι έντονες, καθώς τα ατυχήματα αυξάνονται, θέτοντας σε αμφισβήτηση την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια στους δρόμους. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το πιο απλό και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο: «Γιατί;». Γιατί οι νέοι άνθρωποι, που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής τους, χάνουν τη ζωή τους τόσο πρόωρα και τραγικά;

Γιατί η υπερβολική ταχύτητα, η απειρία και η αδιαφορία για τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συνεχίζουν να στοιχίζουν ζωές;

Γιατί η υπερβολική ταχύτητα, η απειρία και η αδιαφορία για τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συνεχίζουν να στοιχίζουν ζωές; Αυτό το ερώτημα καλεί όλους μας να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες, αλλά και να επανεξετάσουμε την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα οδικής ασφάλειας και καλύτερη εκπαίδευση των νέων οδηγών.

«Γιατί;». Γιατί οι νέοι άνθρωποι, που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής τους, χάνουν τη ζωή τους τόσο πρόωρα και τραγικά;

Η τέχνη του καλλιτέχνη γίνεται μια κραυγή για να κατανοήσουμε την αξία της ζωής και την ανάγκη για περισσότερη προσοχή στους δρόμους. Τα έργα του αποτελούν μια έντονη αλληγορία για την ανευθυνότητα που πολλές φορές οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα και για την ανάγκη να αναθεωρήσουμε τις συνήθειες και τους κανόνες μας στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Hot this week

ΓΑΖΑ: Λιγότερο φαγητό για 500.000 ανθρώπους – Μεγαλώνει η αγωνία ενόψει χειμώνα

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες στη Γάζα προσπαθούν να...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο – Καπνοί κάλυψαν τον δρόμο κοντά στο Πέρα Χωριό- (Βίντεο)

Επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18 Οκτωβρίου,...

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΥΛΑ: Επέστρεψε μετά από επτά χρόνια-Χοροί και χαμόγελα στο Φεστιβάλ Ειρήνης- Έγιναν μια παρέα (Φώτο-Βίντεο)

Μετά από επτά χρόνια διακοπής, το Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης...

Topics

ΓΑΖΑ: Λιγότερο φαγητό για 500.000 ανθρώπους – Μεγαλώνει η αγωνία ενόψει χειμώνα

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες στη Γάζα προσπαθούν να...

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΑΦΟΣ-ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥΣ: Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη – Προσοχή στους οδηγούς -(Βίντεο)

Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη επικρατούν στον δρόμο Πάφου –...

Related Articles

Popular Categories