22 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΡΙΚ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση του συνταξιοδοτικού-Δύο χρόνια απλήρωτοι οι...

ΡΙΚ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση του συνταξιοδοτικού-Δύο χρόνια απλήρωτοι οι πρώην εργαζόμενοι

-

Εντατικές είναι οι προσπάθειες σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) ώστε να πληρωθούν άμεσα οι πρώην εργαζόμενοι που αφυπηρέτησαν το 2023 και 2024.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες το ΡΙΚ βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, με στόχο την οριστική επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πρώην εργαζόμενοι του ΡΙΚ, πλέον συνταξιούχοι, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια, γεγονός που θεωρείται άκρως προσβλητικό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης για τους δικαιούχους και προσβάλλει τα δικαιώματά τους.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς να αδικηθεί κανένας από τους επηρεαζόμενους, με ταυτόχρονη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Οι ενέργειες του ΡΙΚ πραγματοποιούνται βάσει καθοδήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών και νομικής γνωμάτευσης του Νομικού Συμβούλου του ΡΙΚ.

Για τον ακριβή υπολογισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των αφυπηρετησάντων, το ΡΙΚ συνεργάστηκε με ανεξάρτητο Αναλογιστικό Οίκο, ο οποίος διενήργησε τους απαραίτητους υπολογισμούς, ξεπερνώντας προβλήματα που αφορούσαν την έλλειψη αναγκαίων στοιχείων των εργαζομένων.

Σημαντικό ορόσημο αποτέλεσε η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ένταξη στο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο και των συνεργατών που εργάζονταν στο ΡΙΚ με έκτακτες συμβάσεις. Στις 24 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, προχώρησε στις αναγκαίες αποφάσεις, αναγνωρίζοντας την εργασία των πρώην εργαζομένων και εντάσσοντάς τους στο Νέο Συνταξιοδοτικό Σχέδιο.

Η καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης για τους δικαιούχους και προσβάλλει τα δικαιώματά τους.

Τα συλλεχθέντα στοιχεία τέθηκαν στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών και οι ενέργειες συνεχίζονται με στόχο την άμεση καταβολή των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...