26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!: Οι Κύπριοι που γνώρισαν από κοντά τον Μίμη Πλέσσα τον...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!: Οι Κύπριοι που γνώρισαν από κοντά τον Μίμη Πλέσσα τον αποχαιρετούν – «Βράδιασε… καιρός να ξαποστάσεις, δάσκαλε…»

-

Η σχέση του Μίμη Πλέσσα με το κοινό και η αγάπη που έλαβε κατά τη διάρκεια της πορείας του ήταν ανεκτίμητη. Πολλοί Κύπριοι που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν από κοντά, είτε μέσα από συνεργασίες είτε απλώς ως θαυμαστές της τέχνης του, δεν μπορούσαν παρά να τον αποχαιρετήσουν με βαθιά συγκίνηση. Οι λέξεις τους γεμάτες σεβασμό και αγάπη για τον «δάσκαλο», που άγγιξε τις ψυχές τους με τις αθάνατες μελωδίες του.

Οι επισκέψεις του στην Κύπρο ήταν γεμάτες από τη θερμή υποδοχή του κυπριακού κοινού, το οποίο αναγνώριζε και θαύμαζε το ταλέντο και το ήθος του. Ο ίδιος ένιωθε βαθιά σύνδεση με την κυπριακή κουλτούρα, κάτι που εκφραζόταν μέσα από τις συνεργασίες του με Κύπριους καλλιτέχνες και μουσικούς.

Ο Πλέσσας είχε μια μοναδική ικανότητα να συνδέεται με το κοινό του μέσω της μουσικής του, που κατάφερνε να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας και καταγωγής. Αυτή η βαθιά συναισθηματική σχέση ήταν φανερή σε κάθε του συναυλία, με τα πλήθη να τον ακολουθούν με θαυμασμό και σεβασμό.

ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ

«Καλό ταξίδι Μίμη Πλέσσα

Είχα την χαρά και την ευλογία θαλεγα, να γνωρίσω από κοντά το 2019 τον Μίμη Πλέσσα ένα από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες. Μπορεί από χθες το πιάνο του Πλέσσα να έχει σιγήσει, οι μελωδίες και τα τραγούδια του όμως θα παραμένουν αθάνατα. Στη συνάντηση αυτή, ο τεράστιος αυτός συνθέτης, μου είχε μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τον Μάριο, ενώ αναφέρθηκε στις κατά καιρούς συναντήσεις και συνεργασίες τους. «Κάναμε μεγάλες πλάκες με τον Μάριο. Μεγάλος συνθέτης με καρδιά και χαμόγελο μικρού παιδιού» θυμάμαι ότι μου είχε πει χαρακτηριστικά. Καλό ταξίδι Μίμη Πλέσσα».

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

«Καλό ταξίδι στο Φως Μαέστρο. Οι μελωδίες σας βάλσαμο στην καρδιά μας. Μας γέμιζαν χαρά, αγάπη, ελπίδα. Σας ευχαριστούμε για την τεράστια παρακαταθήκη στην ελληνική μουσική.. που με τόση αξιοπρέπεια καταθέσατε από τη ψυχή σας και γράψατε ιστορία. Σας αποχαιρετούμε με σεβασμό και μια μεγάλη υπόκλιση».

ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ

«Καλό σας ταξίδι σπουδαίε κ. Μίμη Πλέσσα !!

Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες …….

Σε 8 μέρες θα γινόσασταν 100 χρονών.

Τεράστιο το έργο που αφήνεται σε όλους μας».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΣΟΣ-Δημοσιογράφος

«ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

Μια βδομάδα πριν γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του έφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας. Ο Πλέσσας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924. Αφήνει πίσω του αμέτρητες επιτυχίες που εκτέλεσαν κορυφαίοι τραγουδιστές. Ο δίσκος του Ο ΔΡΟΜΟΣ θεωρείται ο πιο εμπορικός στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Με μουσική του Μ. Πλέσσα, στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και ερμηνεία των Γιάννη Πουλόπουλο, Ρένα Κουμιώτη και Πόπη Αστεριάδη, ο δίσκος πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Είχε κυκλοφορήσει το 1969».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ– Καθηγητής/Συνεργάτης Ράδιο Πάφος

«Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε ο Μίμης Πλέσσας, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες του τελευταίου αιώνα. Τα τραγούδια του και η μουσική του θα ταξιδεύουν τις επόμενες γενιές στην αιωνιότητα. Είναι ο παραγωγικότερος απ’ όλους τους σύγχρονους μουσικοσυνθέτες με μουσική επένδυσή σε 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις. Τα εκατοντάδες τραγούδια του θα συντροφεύουν για πάντα στην αιωνιότητα τις επόμενες γενιές. Οι φωτογραφίες από την δίωρη συνέντευξη που πήρα με το Ράδιο Πάφος στο σπίτι του Πλέσσα και της Λουκιλας».

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ-Λογοτέχνης

«ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ (1924-2024)

Πολλές γενιές μεγάλωσαν με τα τραγούδια και τις μουσικές του Μίμη Πλέσσα. Τα τραγούδια του συμπλήρωναν πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις ( πέραν των 100) , κυρίως μουσικοχορευτικές. Ανέδειξε πολλούς γνωστούς κι επιτυχημένους τραγουδιστές που τον λάτρευαν. Ήταν αγαπητός κι έχαιρε εκτίμησης από όλους στην Ελλάδα και στους Κύπριους τραγουδιστές.

Εκατόν ετών και με πάνω από 1000 τραγούδια στην καριέρα του δεν είναι και λίγα. Βραβεύτηκε πολλές φορές και ήταν ασυμβίβαστος με τους όρους και τις υποδείξεις των εταιριών δίσκων. Το τραγούδι του ο ΔΡΟΜΟΣ το 1969 πούλησε 4.000.000 δίσκους, κάτι πρωτοφανές για την Ελλάδα τότε. Για τη γενιά μου η μουσική του θα είναι πάντα η ανάμνηση της ομορφιάς και της ανθρωπιάς».

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

«Υπόκλιση στον συνθέτη που μας έκανε να αγαπήσουμε τη μουσική!
Αιώνιο αντίο μεγάλε Μίμη Πλέσσα!»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ

«Θα θυμόμαστε με αγάπη τον γλυκύτατο άνθρωπο και δημιουργό Μιμή Πλέσσα, το τεράστιο μουσικό του Έργο θα αποτελεί αέναο Μέσο εμβάθυνσης στην ποιότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.
Είχα τη χαρά να μελοποιήσει τους στίχους μου για τον “Υμνο της Πάφου” με μια συγκλονιστική Μουσική Δημιουργία.
Στο Καλό Μίμη.
Β.Μ.»

ΕΥΗ ΚΑΠΑΤΑΗ

«ΜΑΕΣΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,

Δάσκαλε μου σε ευχαριστώ για όσα με δίδαξες τόσα χρόνια .

Τα λόγια φτωχά.

Η καρδιά μου ράγισε.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...