27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΙΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: Από την ηλικία των 15 ετών ξεκινούν τη σεξουαλική ζωή...

ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΦΗΒΟΙ: Από την ηλικία των 15 ετών ξεκινούν τη σεξουαλική ζωή τους ζωή

-

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Κυπρίων εφήβων ξεκινά τη σεξουαλική του δραστηριότητα από την ηλικία των 15 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 15% των Κυπρίων εφήβων δηλώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα από αυτήν την ηλικία, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή ποσοστά, αλλά εγείρει ανησυχίες για θέματα ενημέρωσης και ασφάλειας.

Τα αγόρια στην Κύπρο φαίνεται να ξεκινούν νωρίτερα τη σεξουαλική τους ζωή, με το 24% να αναφέρει ότι έχει σεξουαλική επαφή μέχρι τα 15, ενώ αντίστοιχα μόνο το 6% των κοριτσιών αναφέρει την ίδια εμπειρία.

Η έλλειψη χρήσης αντισύλληψης είναι ένα επιπλέον στοιχείο που προκαλεί ανησυχία. Το 35% των εφήβων που έχουν σεξουαλική επαφή παραδέχεται ότι δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό ή κάποια άλλη μορφή προστασίας, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Να σημειωθεί ότι, διεθνώς, το 30% των εφήβων που έχουν σεξουαλικές επαφές δεν χρησιμοποιούν κάποια μορφή προστασίας, όπως προφυλακτικά ή αντισυλληπτικά χάπια, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτά τα στοιχεία τονίζουν την ανάγκη για εντατικοποίηση της σεξουαλικής εκπαίδευσης και την προώθηση της χρήσης μεθόδων προστασίας, ώστε να προστατευτεί η υγεία των εφήβων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από την πρόωρη έναρξη σεξουαλικών επαφών.

Πηγή: Alfanews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...