19.2 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΕΜΕΣΟΣ: Mια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά με ΔΕΠ/Υ-Εκδήλωση στο Paradox Museum που...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Mια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά με ΔΕΠ/Υ-Εκδήλωση στο Paradox Museum που θα αναδείξει την ομορφιά της διαφορετικότητας

-

Μια μοναδική ψυχαγωγική και επιμορφωτική εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με ΔΕΠ/Υ, με στόχο να αγκαλιάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, από τις 14.00 έως τις 20.00 η Λεμεσός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την μοναδική εκδήλωση στο “Paradox Museum”, απέναντι από την Mαρίνα Λεμεσού, αφιερωμένη στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ). Τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις στη συγκέντρωση και τη διαχείριση της ενέργειάς τους.

Η εκδήλωση αυτή φιλοδοξεί να αναδείξει την ομορφιά της διαφορετικότητάς τους, προσφέροντας μια εμπειρία που διεγείρει το νου και την περιέργεια. Με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών με ΔΕΠ/Υ, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα εκθέματα του μουσείου με δημιουργικό τρόπο.

Το “Paradox Museum” φέρνει στην επιφάνεια έναν κόσμο όπου τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό θολώνουν. Μέσα από τα εντυπωσιακά οπτικά εκθέματα και τις διαδραστικές εμπειρίες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους τρόπους να βλέπουν την πραγματικότητα, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους και να δοκιμάζουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων.

Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την ενημέρωση. Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα προσφέρουν πληροφορίες για τη ΔΕΠ/Υ, προσεγγίζοντας το θέμα με τρόπο κατανοητό για όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη φύση της διαταραχής, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει χειροτεχνίες, παιχνίδια επιδεξιότητας και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν έχουν όρια στην πρωτότυπη εκδήλωση, που επιτρέπει στα παιδιά με ΔΕΠ/Υ να εκφραστούν ελεύθερα και να νιώσουν ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που τα στηρίζει. Οι οικογένειες, οι φίλοι και όσοι ενδιαφέρονται για την υποστήριξη των ατόμων με ΔΕΠ/Υ θα βρουν μια ευκαιρία να κατανοήσουν βαθύτερα τις μοναδικές ικανότητες και προκλήσεις αυτών των παιδιών, μέσα από ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο εκπαίδευση, διασκέδαση και ουσιαστική αλληλεπίδραση.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: