27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ»: Μια εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης-Στην σκηνή αξιόλογοι Κύπριοι...

«60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ»: Μια εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης-Στην σκηνή αξιόλογοι Κύπριοι καλλιτέχνες αλλά και ο 16χρονος τενόρος Ιωάννης Λιβανός

-

Με λαμπρότητα και σεβασμό γιορτάστηκε η 60η επέτειος της Εθνικής Φρουράς στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, σε μια εκδήλωση που συνδύασε τις τιμητικές βραβεύσεις με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν πρόσωπα που αφιέρωσαν τη ζωή τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο στην πατρίδα, αναγνωρίζοντας την αφοσίωση και τη θυσία τους. Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς εμπλουτίστηκε από Κύπριους καλλιτέχνες. Ανάμεσα στους ερμηνευτές, ξεχώρισε ο 16χρονος πολυβραβευμένος τενόρος Ιωάννης Λιβανός, ο οποίος καθήλωσε το κοινό με τη συγκλονιστική ερμηνεία του.

Οπτικογράφηση: Πέτρος Πετρίδης

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Λιβανός απέδειξε πως διαθέτει εξαιρετική φωνητική δύναμη και ερμηνευτική ωριμότητα, προσφέροντας μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς. Δίπλα του, ο ταλαντούχος Σταύρος Κωνσταντίνου και ο καταξιωμένος Στέλιος Χιώτης και η Αννίτα Κωνσταντίνου, συνέβαλαν με τις ξεχωριστές τους ερμηνείες, φέρνοντας ζεστασιά και πάθος στη σκηνή.

Η μουσική τους συνοδεία από τη με την συνοδεία της εξαιρετικής Στρατιωτικής Μουσικής Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ), υπό την διεύθυνση του Διοικητή της, Ταγματάρχη Μουσικού , Μιχαήλ Τζιλιάνου και του Υπολοχαγού Μουσικού, Αθανάσιου Αθανασιάδη, και δυο Χορωδιών, της MUSICA MUNDANA, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Γιάννας Θαλασσινού και της Παιδικής Χορωδίας ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ , υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Ιφιγένιας Χριστοδούλου απογείωσαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τιμώντας έτσι την ιστορία και το έργο της Εθνικής Φρουράς.

Παράλληλα, στην εκδήλωση τιμήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες που προσέφεραν ανεκτίμητο έργο στην πατρίδα. Η Ελένη Φωκά, με τα λόγια της συγκίνησε τους παρευρισκομένων, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ. Η αφοσίωσή της στην εθνική μνήμη και το παιδαγωγικό της έργο την έχουν καταστήσει σύμβολο αγώνα και υπερηφάνειας.

Επιπλέον, βραβεύτηκαν δύο εξέχοντες δημοσιογράφοι του ΡΙΚ, η Λίτσα Μαυρίδου, παρουσιάστρια της εκπομπής “Η Ώρα του Εθνοφρουρού”, και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, παρουσιαστής-δημοσιογράφος της εκπομπής “Αμύνεσθαι περί Πάτρις”, για την αφοσίωσή τους στην προβολή του έργου της Εθνικής Φρουράς και την ενημέρωση του κοινού.

Τέλος, τιμήθηκαν και πολλοί άλλοι ήρωες που υπηρέτησαν την πατρίδα με θάρρος και αυτοθυσία, όπως η κυρία Χριστίνα Σπύρου και τα παιδιά της που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, καθώς και μέλη που έσωσαν ζωές όπως η νοσηλεύτρια Αναστασία Νικολάου και ο Ανθυπολοχαγός Αντρέας Σκούρου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια αναγνώριση της προσφοράς όλων εκείνων που υπηρέτησαν την πατρίδα με ανδρεία και αφοσίωση, και ταυτόχρονα ένας φόρος τιμής στις νέες γενιές που συνεχίζουν να τιμούν την ιστορία της Εθνικής Φρουράς.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...