Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
7.1 C
Cyprus

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: Υπό σκαριά ο γυναικείος στρατός στην Κύπρο-Ένα νέο κεφάλαιο στην άμυνα από το 2025

- Advertisement -

Στην Εθνική Φρουρά θα μπορούν πλέον να καταταγούν οι γυναίκες της Κύπρου, εθελοντικά μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής τους από τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές.

Την απόφαση εξήγγειλε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, και η εθελοντική θητεία των γυναικών θα έχει ελάχιστη διάρκεια έξι μηνών και μέγιστη 14 μηνών, όπως ισχύει και για τους άνδρες. Η πρόταση αυτή αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες, με στόχο την εφαρμογή της από το 2025.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς σε έναν ευέλικτο και ημιεπαγγελματικό στρατό. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συμμετοχή των γυναικών θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εν λόγω απόφασης, τονίζοντας ότι η Εθνική Φρουρά προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, διατηρώντας παράλληλα την αποτρεπτική της ικανότητα σε υψηλό επίπεδο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ισότητα των φύλων στις ένοπλες δυνάμεις και αναμένεται να ανοίξει νέες προοπτικές για τις γυναίκες που επιθυμούν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους μέσω της στρατιωτικής θητείας.

Hot this week

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories