26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥ: Σημαιοφόρος της Κύπρου στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων-9η η...

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥ: Σημαιοφόρος της Κύπρου στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων-9η η κορυφαία παραολυμπιονίκης-(Φώτο)

-

Η Μαρία Μάρκου, ως σημαιοφόρος, θα σταθεί υπερήφανη, εκπροσωπώντας όχι μόνο την προσπάθεια και το πάθος της δικής της αθλητικής καριέρας, αλλά και όλης της Κυπριακής αποστολής που κατέκτησε τις καρδιές όλων με τις εξαιρετικές επιδόσεις και το ήθος της.

Η Μαρία Μάρκου η σπουδαία παραολυμπιονίκης από την Κύπρο, έκανε για ακόμη μια φορά την πατρίδα της υπερήφανη. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, διαγωνιζόμενη στην Άρση Βαρών σε πάγκο, κατέκτησε την 9η θέση στην απαιτητική κατηγορία των -61 κιλών. Η παρουσία της στους αγώνες αντανακλά τη δύναμη και την αφοσίωση που απαιτεί το άθλημα, και οι επιδόσεις της αποδεικνύουν την αφοσίωσή της.

Ως επιστέγασμα της συμμετοχής της, η Μαρία Μάρκου θα είναι η σημαιοφόρος της Κυπριακής αποστολής στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Αυτή η τιμή της αποδόθηκε από τον Αρχηγό της Κυπριακής αποστολής, Ανδρέα Θεοφυλάκτου, επιβραβεύοντας τον αγώνα και την προσφορά της στον αθλητισμό της χώρας.

Μαζί με τη Μαρία Μάρκου, στην τελετή λήξης θα συμμετάσχουν επτά μέλη της αποστολής, συμπεριλαμβανομένων του βοηθού Αρχηγού Σάββα Λακερίδη, του αθλητή Βίκτωρα Πένταρα, των προπονητών Ηλία Αγαπίου και Δημήτρη Ιωαννίδη, και της συνοδού Χριστίνας Καλλή.

Η αποστολή της Κύπρου αναχωρεί σε τρία γκρουπ από το Παραολυμπιακό χωριό, με την πρώτη ομάδα, που περιλαμβάνει τους κολυμβητές Καρολίνα Πελενδρίτου, Στέλιο Κακαβογιάννη, Ιωάννη Αλεξάκη και Ελένη Μπινιάρη, να αναχωρεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο γκρουπ, με τη Μαρία Μάρκου, τον Βίκτωρα Πένταρα, τους προπονητές και τη συνοδό, αναχωρεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ το τρίτο και τελευταίο γκρουπ, αποτελούμενο από τον Αρχηγό και τον βοηθό Αρχηγό, θα αναχωρήσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η Κυπριακή αποστολή επέστρεψε με εξαιρετικές διακρίσεις από τους Αγώνες, καθώς πέτυχε ένα αργυρό μετάλλιο, ένα χάλκινο, μια 7η και μια 9η θέση. Παρά το μικρό της μέγεθος, η Κύπρος απέδειξε πως είναι μια δύναμη που αξίζει τον σεβασμό στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Η τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Στάδιο της Γαλλίας θα είναι η αποκορύφωση μιας ακόμη ένδοξης πορείας για τον Κυπριακό αθλητισμό.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...