21.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΝΘΟΣ-ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ-ΤΣΙΑΚΚΑΣ: Τρεις καλλιτέχνες του Πολιτισμού της Κύπρου θα τιμηθούν στο 50ο Φεστιβάλ...

ΚΑΝΘΟΣ-ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ-ΤΣΙΑΚΚΑΣ: Τρεις καλλιτέχνες του Πολιτισμού της Κύπρου θα τιμηθούν στο 50ο Φεστιβάλ της Άλωνας

-

Τρεις καλλιτέχνες που κατάγονται από το χωριό Άλωνα θα τιμήσει σε μια όμορφη εκδήλωση ο Αθλητικός Πνευματικός Όμιλος Άλωνας.

Πρόκειται για τον σπουδαίο ζωγράφο Τηλέμαχο Κάνθο (1910-93), έναν από τους πατέρες της σύγχρονης Κυπριακής ζωγραφικής και πρωτεργάτη της χαρακτικής στην Κύπρο. Από την Άλωνα κατάγεται επίσης η ζωγράφος Ελένη Νικοδήμου (1955-2023), η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στη σύγχρονη κυπριακή τέχνη και ζωή.

Τρίτο τιμώμενο πρόσωπο είναι ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Γιώργος Τσιάκκας (1962), ο οποίος έχει πλούσια προσφορά στην τηλεόραση, κυρίως μέσα από πρωτοποριακές σειρές του.

Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες διέπρεψαν τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, με τη συμβολή τους στον Πολιτισμό του τόπου να είναι αδιαμφισβήτητη. Κατά την πορεία τους, διατηρούσαν στενή επαφή με τη γενέτειρά τους, Άλωνα, η οποία συχνά επηρέαζε και πρωταγωνιστούσε στην καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Η τιμητική εκδήλωση θα αποτελεί το κύριο μέρος της έναρξης του 50ου Φεστιβάλ Άλωνας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024, στις 8:00 μ.μ. στον χώρο του φεστιβάλ. Την έναρξη του φεστιβάλ θα κηρύξει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Μάριος Χαρτσιώτης.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν για να αποδώσουν τις τιμές στους τρεις καλλιτέχνες οι: ο ζωγράφος Ανδρέας Λαδόμματος, ο πρέσβης επί τιμή, Ανδρέας Μαυρογιάννης, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΑΤΕ, Μαρία Ιωάννου, ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Μαυρίδης και ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους. Η βραδιά των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τον Χρήστο Αλεξάνδρου και την ομάδα του, καθώς και με δεξίωση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 9777108.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: