23.8 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΗΜΗΤΡΗΣ: «Κι αν θα πεθάνω θα το κάνω στέκοντας περήφανος εδώ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: «Κι αν θα πεθάνω θα το κάνω στέκοντας περήφανος εδώ στο σπίτι μου, μακριά από κυβερνήσεις, πολιτικούς και εισαγγελείς»

-

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των χρηστών του διαδικτύου όταν ο Δημήτρης, ο οποίος πολεμά με τον καρκίνο, θέλησε να εξιστορήσει τη δική του ιστορία. Μέσα από τα λόγια του, αναδεικνύεται η απογοήτευση για το σύστημα δικαιοσύνης στην Κύπρο και ζητά το αίτημά του να εξεταστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης αντιμετώπισε το δίλημμα αν θα έπρεπε να σιωπήσει ή να ζητήσει αναστολή της εξάμηνης ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε στη σύντροφό του και στον αδελφό της από το Δικαστήριο Λάρνακας, για χρέος 50 χιλιάδων ευρώ στο ΦΠΑ. Η σύντροφός του, που δεν εργάζεται, και ο αδελφός της, που μόλις βρήκε δουλειά, προσπαθούσαν να αποπληρώσουν το χρέος, αλλά η φυλάκισή τους καθιστά αυτή την προσπάθεια αδύνατη.

Η σύντροφός του, που τον φροντίζει και τον στηρίζει στη μάχη του με τον καρκίνο, τώρα βρίσκεται στη φυλακή, αφήνοντάς τον μόνο και ευάλωτο σε ιατρικούς κινδύνους. Η ανάγκη του για ιατρική βοήθεια είναι επιτακτική, και η φυλάκιση της συντρόφου του τον αφήνει χωρίς υποστήριξη.

Ο Δημήτρης επέλεξε να μην υποκύψει και να μην ζητήσει χάρες από την κυβέρνηση. Εκφράζει την οργή του για την αδικία και δηλώνει ότι θα πεθάνει όρθιος, με υπερηφάνεια, μακριά από κυβερνήσεις και εισαγγελείς. Τονίζει πως πολλοί που χρωστούν πολύ περισσότερα έχουν δεχθεί μικρότερες ποινές, καταδεικνύοντας την ανισότητα του συστήματος.

Το μήνυμά του είναι ξεκάθαρο: Το σύστημα στην Κύπρο συνεχίζει να μας απογοητεύει. Καλεί όσους μπορούν να πολεμήσουν για δικαιοσύνη και να μη σιωπούν. Σημειώνει ότι οι πραγματικοί εγκληματίες είναι ελεύθεροι, ενώ άνθρωποι σαν τη σύντροφό του πληρώνουν βαρύ τίμημα. Με την ελπίδα να ακουστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δημήτρης ζητά να εξεταστεί η περίπτωσή τους και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«ΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

(Με την ελπίδα ότι θα το διαβάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δήθεν αγωνίζεται να δημιουργήσει κράτος δίκαιου στην Κύπρο).

Σκέφτηκα πολύ, πάρα πολύ, αν θα προχωρούσα να έγραφα αυτό το κείμενο ή αν θα σιωπούσα και θα πήγαινα αύριο στο δικηγόρο μου για να ζητήσουμε από τον κ. Εισαγγελέα αναστολή της ποινής εξάμηνης φυλάκισης που επέβαλε στη σύντροφο και άγγελο μου, το Δικαστήριο Λάρνακας. Την ίδια ποινή δέχθηκε κι ο αδελφός της σύντροφοι μου. Το έγκλημα τους; Οι 50 χιλιάδες ευρώ που χρωστούν στο ΦΠΑ…

Αν μπορούσαν θα πλήρωναν το ΦΠΑ, υπό τις σημερινές συνθήκες ήταν αδύνατο. Η σύντροφος μου δεν εργάζεται, ο αδελφός της μόλις τώρα βρήκε μια καλή εργασία και τρέχει να κλείσει όσες τρύπες μπορεί. Μάλλον, έτρεχε, γιατί τώρα ένας δικαστής φρόντισε να του κόψει τη φορά. Έξι μήνες στα κάγκελα και μετά φακκα!

Η σύντροφος, ναι έχει και το ρόλο του άγγελου για μένα. Είναι αυτή που με προσέχει και με βοηθά να πολεμώ τον καρκίνο. Το δικαστήριο Λάρνακας, την έστειλε κι αυτή στα κάγκελα των κεντρικών φυλακών, έξι μήνες. Κι ας μείνω μόνος στο σπίτι με τον κίνδυνο να υποστώ, ανά πάσα στιγμή λιποθυμικό επεισόδιο ή οτιδήποτε άλλο που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω μόνος μου. Είναι ύστερα κι εκείνες οι τρεις ενέσεις τη βδομάδα, μόνος μου δεν μπορώ να τις βάζω…

Μου είπαν όλα αυτά να τα γράψω σε μια επιστολή προς τον Εισαγγελέα όπου θα ζητώ αναστολή ή και μείωση της ποινής. Το σκέφτηκα χίλιες φορές, ώρες ατελείωτες κι αποφάσισα. Ουδέποτε, πήγα ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ για να ζητήσω χάρες από τους κυβερνώντες, δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Κι αν θα ΠΕΘΑΝΩ θα το κάνω στεκοντας ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, εδώ στο σπίτι μου, μακριά από κυβερνήσεις, πολιτικους και εισαγγελεις. Όσο για το νεαρό δικαστή, στη Λάρνακα, τον αφήνω στη δική σας κρίση. Αυτό που θα σας πω είναι ότι πολλοί που χρωστούν εκατομμύρια δέχθηκαν μικρότερες ποινές (τρεις μήνες)!

ΤΟ ΣΥΣΤΉΜΑ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ, ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΟΛΕΜΕΙΣΤΕ ΤΟ, ΜΗ ΣΙΩΠΑΤΕ… ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ!

Δ.»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: