Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
Ο καλλιτέχνης εκφράζει τον θαυμασμό του για την ηθοποιό και δίνει τα συγχαρητήριά του επισημαίνοντας ότι η έκφραση των συναισθημάτων μέσω της τέχνης είναι η πιο βαθιά και εσωτερική μορφή έκφρασης, και όταν την μοιραζόμαστε ώριμα, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας.
«Λεπτομέρεια της τοιχογραφίας της κυρίας Καβογιάννη. Το σήριαλ του Χριστόφορο Παπακαλιάτη πραγματεύεται ουσιαστικά και σε βάθος την έννοια της εμφυλης βίας και της κακοποίησης, η κυρία Καβογιάννη κατάφερε να περάσει αυτό το μήνυμα τόσο ξεκάθαρα που τις αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια. Η μεταφορά του συναισθήματος είναι η πιο βαθειά και εσωτερική από όλες τις τέχνες, κάτι που αν μάθουμε να μοιραζόμαστε με ωριμότητα ίσως κατανοήσουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε λίγο τον κόσμο που ζούμε. Έστω και αργά βάσει του τελευταίου επεισοδίου ανοίγεται ο διάλογος επιτέλους με την ψυχοθεραπεία, κάτι που η ελληνική κοινωνία έχει ακόμα βλακωδως ως ταμπού και οφείλει άμεσα να ξεπερασει. Συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την συγγραφή και στην κύρια Καβογιάννη για το βάθος της ερμηνείας».