16.1 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΒΑΣΙΛΙΚΗ: Κυκλοφορούσε ελεύθερος-Τα λάθη της δικαιοσύνης-Σήμερα η κηδεία της 11χρονης που είχε...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Κυκλοφορούσε ελεύθερος-Τα λάθη της δικαιοσύνης-Σήμερα η κηδεία της 11χρονης που είχε τραγικό τέλος

-

Η τραγική υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία εγείρει σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμούς για την κοινωνία και το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας. Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερες δικαστικές πρακτικές και για καλύτερη προστασία των ευάλωτων ομάδων, όπως είναι τα παιδιά.

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Είναι αδιανόητο πώς ένας καταδικασμένος για βιασμό άτομο κυκλοφορούσε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ανεπάρκεια του συστήματος να προστατεύσει την κοινωνία από επικίνδυνους εγκληματίες. Οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να επανεξετάσουν τις διαδικασίες αποφυλάκισης και να θέσουν αυστηρότερα κριτήρια για την επιβολή περιοριστικών όρων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η οργή και η αγανάκτηση της κοινότητας, που εκδηλώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, είναι απόλυτα κατανοητές. Οι πολίτες απαιτούν δικαιοσύνη και προστασία για τα παιδιά τους. Το περιστατικό αυτό πρέπει να λειτουργήσει ως ένα καμπανάκι για όλους μας. Η κοινωνία πρέπει να είναι πιο προσεκτική και ενεργή στην προστασία των παιδιών.

Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση γύρω από τα θέματα ασφάλειας και κακοποίησης παιδιών είναι κρίσιμης σημασίας. Πρέπει να ενισχυθούν οι δομές υποστήριξης για θύματα κακοποίησης και να προωθηθεί η έγκαιρη παρέμβαση και πρόληψη. Η τραγική απώλεια της μικρής Βασιλικής δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί αυστηρά και δίκαια, και η κοινωνία πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα παιδιά από τέτοιους κινδύνους στο μέλλον.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, συγγενείς και φίλοι θα πουν το στερνό αντίο στην 11χρονη Βασιλική στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς στις 18:00. Η κηδεία της μικρής Βασιλικής γίνεται σε κλίμα βαθιάς οδύνης και πένθους, με όλους να προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια και να βρουν τρόπους να στηρίξουν την οικογένειά της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία έχει προκαλέσει θλίψη και οργή στο Πανελλήνιο. Η μικρή Βασιλική βρήκε τραγικό θάνατο από τον 37χρονο θείο της, ο οποίος την επιτέθηκε άγρια με κατσαβίδι, αφού πρώτα επιχείρησε να τη βιάσει. Το περιστατικό συνέβη όταν το κορίτσι δέχθηκε να μπει στο αυτοκίνητο του θείου της, πιστεύοντας ότι θα την πήγαινε βόλτα. Η 11χρονη βρέθηκε νεκρή την επόμενη μέρα σε μια αγροτική περιοχή στο Καταράχι, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της.

Ο δράστης, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2020 για βιασμό αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ομολόγησε το έγκλημα με κυνισμό. Είπε ότι σκότωσε την ανιψιά του όταν εκείνη αντιστάθηκε στις απόπειρές του να ασελγήσει πάνω της. Μετά τη δολοφονία, ο θείος πέταξε το κατσαβίδι σε βάλτο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: