LOUIS GOSSETT JR: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός-Ήταν ο πρώτος αφροαμερικανός ηθοποιός που είχε κερδίσει Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου

Έφυγε από τη ζωή ο Louis Gossett Jr., ο πρώτος μαύρος που κέρδισε Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου και βραβείο Emmy για τον ρόλο του στη σημαντική τηλεοπτική μίνι σειρά «Roots».

Ο ανιψιός του Gossett δήλωσε στο Associated Press ότι ο ηθοποιός πέθανε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 87 ετών, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου.

Ο Gossett πάντα θεωρούσε την αρχή της καριέρας του ως μια αντίστροφη ιστορία Σταχτοπούτας, γνωρίζοντας επιτυχία σε σχετικά νεαρή ηλικία και παίρνοντας Όσκαρ για την ταινία «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν».

Το 1959, ο Gossett απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για τον ρόλο του στην παραγωγή του Broadway «A Raisin in the Sun» μαζί με τους Sidney Poitier, Ruby Dee και Diana Sands. Στη συνέχεια έγινε αστέρι στο Μπρόντγουεϊ, αντικαθιστώντας τον Billy Daniels στο «Golden Boy» με τον Sammy Davis Jr. το 1964. Ο Gossett πήγε για πρώτη φορά στο Χόλιγουντ το 1961 για να γυρίσει την κινηματογραφική εκδοχή του «A Raisin in the Sun». Είχε πικρές αναμνήσεις από εκείνο το ταξίδι, καθώς έμενε σε ένα μοτέλ γεμάτο κατσαρίδες, που ήταν ένα από τα λίγα μέρη που επέτρεπαν σε μαύρους.

Το 1968, επέστρεψε στο Χόλιγουντ για έναν σημαντικό ρόλο στο «Companions in Nightmare», την πρώτη ταινία του NBC που γυρίστηκε για την τηλεόραση και στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Melvyn Douglas, Anne Baxter και Patrick O’Neal.

Ο Louis Gossett Jr. άφησε ένα σημαντικό έργο πίσω του και θα μείνει αξέχαστος για την συνεισφορά του τόσο στον κινηματογράφο όσο και την τηλεόραση.

Hot this week

ΚΑΝΝΑΒΗ: Η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία στην Κύπρο – Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Η κάνναβη παραμένει η πλέον διαδεδομένη παράνομη ουσία στην...

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΠΑΦΟΣ: Ένας τραυματίας σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο – Έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις-(Βίντεο)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις...

ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΚ-ΤΟΚ KAI TO KΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ AI: Για τα φανάρια… ξαφνικά δεν υπάρχει τεχνολογία

Για χρονόμετρα εκεί που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες δεν βρήκαν...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πιλοτική εφαρμογή για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν κινητό

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν...

Topics

ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΚ-ΤΟΚ KAI TO KΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ AI: Για τα φανάρια… ξαφνικά δεν υπάρχει τεχνολογία

Για χρονόμετρα εκεί που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες δεν βρήκαν...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πιλοτική εφαρμογή για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν κινητό

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν...

«ΕΚΑΒΗ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Η τραγωδία που συγκλονίζει ανεβαίνει στο Αρχαίο Ωδείο

Μία από τις κορυφαίες και πιο συγκλονιστικές τραγωδίες της...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Χωρίς νερό για ώρες το Σάββατο – Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένη διακοπή στην υδροδότηση θα σημειωθεί το Σάββατο, 27...

Related Articles

Popular Categories