21.9 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ: «Οι απαιτήσεις των ιδίων των...

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ: «Οι απαιτήσεις των ιδίων των παιδιών και των οικογενειών τους είναι συγκεκριμένες»- Η απάντηση τους προς το ΟΚπΥ

-

Την αναγκαία αναβάθμιση και την περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για την φροντίδα των παιδιών με καρκίνο, ζητά για άλλη μια φορά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής κλινικής, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ ότι τα παιδιά και οι γονείς καλύπτονται από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου όσον αφορά τη ψυχολογική στήριξη.

Σε ανάρτησή της, η πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής κλινικής, Λουϊζα Στεφανίδου, επισημαίνει ότι «οι απαιτήσεις παιδιών και εφήβων με καρκίνο καθώς και των γονιών τους απορρέουν από τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για τη Φροντίδα του Παιδιού με Καρκίνο. Δεν αποτελούν παραχώρηση ούτε ευνοϊκή μεταχείριση.

Οι απαιτήσεις των ιδίων των παιδιών και των οικογενειών τους είναι συγκεκριμένες και δεν επιδέχονται παρερμηνείες ή εκπτώσεις. Αποτελούν κατοχυρωμένα δικαιώματα για κάθε παιδί που νοσεί και νοσηλεύεται και ζητούμε να εφαρμοστούν».

Από την πλευρά του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ της 16ης Φεβρουαρίου 2024 που δημοσιεύτηκε στον τύπο και στο σημείο που αναφέρεται στην υποστήριξη της Παιδογκολογικής Κλινικής από την Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας με δύο Παιδοψυχολόγους, έναν Παιδοψυχίατρο και δύο Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδογκολογικής Μονάδας επισημαίνει τα ακόλουθα:

  1. Η ύπαρξη και η παροχή παιδιατρικής υποστηρικτικής και ανακουφιστικής φροντίδας αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπου που πάσχει με νόσο απειλητική για τη ζωή του. Τα παιδιά με καρκίνο έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην ολιστική φροντίδα και οι φωνές και τα συναισθήματά τους, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.
  • Σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για τη Φροντίδα του Παιδιού με Καρκίνο (SIOPE), «η ψυχολογική στήριξη είναι αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας του παιδιού». Ως εκ τούτου στην κλινική ΠΟΑ αναγκαία είναι η μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγου, που να έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση προβλημάτων παιδιών και εφήβων με καρκίνο ή άλλες νεοπλασίες, αλλά και για τη στήριξη των γονέων, των αδελφών και των οικείων τους, καθώς επίσης και του προσωπικού.
  • Απαιτείται επίσης να παρέχεται κοινωνική υποστήριξη που να αρχίζει από την ημέρα της διάγνωσης και να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας από μόνιμο κοινωνικό λειτουργό. Στο Νοσοκομείο, οι γονείς έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για την κοινωνική υποστήριξη, και τη δυνατότητα εξεύρεσης πόρων καθώς και να τους παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια για τη συμπλήρωση αιτήσεων για τα επιδόματα ή άλλες παροχές που δικαιούνται.
  • Τα πιο πάνω αποτελούν διαχρονικά αιτήματά μας ως γονέων παιδιών με καρκίνο και έχουν τεθεί επανειλημμένα σε όλες τις συναντήσεις μας με φορείς και αρμόδιους λειτουργούς του τομέα της υγείας.

Παράλληλα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδογκολογικής Μονάδας αναγνωρίζει το ύψιστο έργο που επιτελεί ο ΟΚΥπΥ για τα παιδιά και τις οικογένειες του Παιδογκολογικού και βρίσκεται στη διάθεσή του στις προσπάθειες που καταβάλλει για την αναβάθμιση και την περεταίρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα Ευπρωπαϊκά Πρότυπα για τη Φροντίδα του Παιδιού με Καρκίνο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: