19.2 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΛΕΝΕΙΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η πρώτη κυρία της Δημοκρατίας μαγειρεύει με αγάπη για...

ΕΛΕΝΕΙΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η πρώτη κυρία της Δημοκρατίας μαγειρεύει με αγάπη για τους μαθητές-Μυρωδιές από φαγητό με υλικά από το περιβόλι του Προεδρικού-(Φώτο)

-

Το Ελένειον Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία επισκέφθηκε σήμερα η Φίλιππα Καρσέρα μαζί με την Αθηνά Μιχαηλίδου και την Γαλάτεια Παμπορίδη σε μια προσπάθεια να στηρίξουν προσωπικά το πρόγραμμα του ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά, «Μαγειρεύω και προσφέρω», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και την αγάπη τους για τα παιδιά.

Οι τρεις κυρίες είχαν τη ευκαιρία να βάλουν τις ποδιές τους και να μαγειρέψουν μπιφτέκια με την αφορμή του προγράμματος του Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά στο πλαίσιο του τριημέρου δημιουργικής υγιεινής διατροφής  «Από το περιβόλι του Προεδρικού στα σχολεία μας».

Η ιδέα για το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και προσφέρω» προήλθε από την ιδρύτρια του Σοφία για τα παιδιά, Μαρίνα Σιακόλα, η οποία έδωσε και το παρόν της στο Ελένειον Δημοτικό Σχολείο.

Η πρώτη κυρία, Φίλιππα Καρσέρα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ιδέα που είχε η Μαρίνα Σιακόλα και υπογράμμισε ότι μαζί με τον σύζυγό της και πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θέλουν να δώσουν νέα περιβαλλοντικά μηνύματα. Επιπλέον, επανέλαβε ότι στο περιβόλι του Προεδρικού θα υπάρξει συστηματική καλλιέργεια ώστε όλοι οι καρποί να διατίθενται για καλό σκοπό.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως στο Ελένειον φοιτούν παιδιά από πάρα πολλές χώρες με μεταναστευτική βιογραφία, και είναι πολύ μεγάλη η σημασία των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος, όχι μόνο εκπαιδευτικά αλλά και κοινωνικά.

Μάλιστα ευχαρίστησε προσωπικά το Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά επισημαίνοντας ότι η προσφορά του, όχι μόνο για τα γεύματα ή τις υποδομές δίνει και ιδέες ώστε οι μητέρες να μαγειρεύουν υγιεινά στα παιδιά τους, κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Υπουργείο.

Η Μαρίνα Σιακόλα η οποία είναι και εμπνεύστρια του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά τόνισε ότι το ίδρυμα θα είναι δίπλα στα παιδιά των 18 δημοτικών σχολείων και των 10 νηπιαγωγείων στηρίζοντας τα με το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και προσφέρω».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πολύτιμη βοήθεια για το όλο εγχείρημα ήταν και η Γαλάτεια Παμπορίδου, η οποία σήμερα συνεισέφερε στην ετοιμασία του γεύματος μαζί με την Φίλιππα Καρσέρα και Αθηνά Μιχαηλίδου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...