Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
6.8 C
Cyprus

XΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ: Mπορεί να άργησε αλλά ήρθε και θα παραμείνει

- Advertisement -

Συνεχίζονται οι βροχές, καταιγίδες και η χιονόπτωση στις ψηλές κορφές του Τροόδους με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

ήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό και στα ορεινά και αργότερα και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα θα καταστεί στα βόρεια και στα νότια λίγο ταραγμένη και στα δυτικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις ψηλότερες υπήνεμες κορυφές του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές περιοχές και στα βόρεια παράλια, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως μετά το μεσημέρι, καθώς και λίγα χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενδέχεται να δώσουν αρχικά μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία μέχρι και την Κυριακή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.

Hot this week

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: Η μεταξωτή γραβάτα εμπνευσμένη από ρωμαϊκό έκθεμα του Μουσείου Πιερίδη-(Φώτο)

Ο Γιώργος Μαζωνάκης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εκτός από τους δασκάλους, απεργούν και οι καθηγητές – Την πληρώνουν οι γονείς

Σε στάση εργασίας προχωρούν τόσο οι δάσκαλοι όσο και...

ΛΕΜΕΣΟΣ: 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν μέσα από email!

Μεγάλη υπόθεση διαδικτυακής απάτης απασχολεί το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς...

«ΕΙΚΟΝΙΖΩ ΤΑ ΔΩΔΕΑΗΜΕΡΑ»: Εργαστήριο Ζωγραφικής και αφήγησης για οικογένειες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου διοργανώνει δωρεάν εργαστήριο Ζωγραφικής...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν μέσα από email!

Μεγάλη υπόθεση διαδικτυακής απάτης απασχολεί το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς...

«ΕΙΚΟΝΙΖΩ ΤΑ ΔΩΔΕΑΗΜΕΡΑ»: Εργαστήριο Ζωγραφικής και αφήγησης για οικογένειες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου διοργανώνει δωρεάν εργαστήριο Ζωγραφικής...

AΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΥ: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός

Ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ, που τον τελευταίο καιρό μάχονταν...

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ»: Η ιστορία της κυπριακής αγελάδας ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

Το ντοκιμαντέρ «Ο Κόσμος Μικραίνει» φέρνει στο φως την...

Related Articles

Popular Categories